MAE informeaza ca a avut loc cea de-a treia reuniune a Grupului de lucru romano-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor

 

Vineri, 9 august 2013 s-a desfasurat cea de-a treia reuniune a Grupului de lucru romano-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor, informeaza Ministerului Afacerilor Externe.

ministerul afacerilor externeLa reuniunea grupului de lucru romano-american, co-prezidata de Consulul General al SUA la Bucuresti, respectiv de directorul Directiei SUA si Canada din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, au participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei si Serviciului Roman de Informatii, precum si oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti.

Activitatea acestui grup de lucru reflecta preocuparea comuna pentru continuarea procesului de operationalizare a „Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si Statele Unite”, adoptata la Washington, la 13 septembrie 2011 si reconfirma, de asemenea, interesul celor doua parti pentru crearea premiselor necesare pentru accesul Romaniei in programul Visa Waiver.

Cu prilejul reuniunii au fost trecute in revista evolutiile relevante din domeniile circumscrise problematicii Visa Waiver, din intervalul scurs de la precedenta reuniune a Grupului de lucru (25 aprilie 2013). De asemenea, au fost abordate, cu precadere, aspecte ale cooperarii bilaterale in domeniul aplicarii legii, fiind remarcat nivelul excelent al acesteia. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie