Baroul Dolj: 26% din avocati sunt suspendati sau incompatibili

 

„It`s a numbers game” e o expresie care se potriveste de minune si lumii avocaturii. O resursa nepretuita, dar neglijata, in acest sens o reprezinta statisticile UNBR pe 2013, care arunca o lumina noua asupra activitatii barourilor din toata tara, dar si asupra problemelor cu care se confrunta avocatii din teritoriu. Avocatura.com a „scuturat de praf” documentele, a analizat cifrele si, mai mult, a privit la ce se ascunde in spatele lor.

balanta carte eticaAstfel, Bucurestiul ramane liderul detasat al barourilor, in Baroul din Capitala fiind inscrisi (incluzandu-i pe incompatibili sau suspendati) peste 12.000 de avocati. La ani lumina distanta, podiumul este completat de Cluj (1123 – adica circa 10% din efectivul de avocati al Bucurestiului) si Iasi (1040). Inflatie de avocati este si la Dolj, doar al patrulea barou care „sare” de pragul psihologic de 1000 de membri.

La polul opus, avem barourile unde avocatii sunt mai scumpi la vedere ca apa in Sahara: Caras (95 de avocati), Salaj (85), Calarasi (80) si „lingura de lemn” Covasna, cu doar 67 de avocati.

„Tot Ardealu-i fruncea” si la avocati incompatibili si suspendati, daca ne uitam ca la Cluj se inregistreaza 80 de suspendari si 62 de incompatibilitati, in vreme ce la Sibiu, din 601 avocati, o patrime nu isi exercita profesia (157 de incompatibili). Si cum oltenii nu se lasa mai prejos, la Baroul Dolj avem 274 (sau 279, conform site-ului oficial al institutiei) de avocati incompatibili sau suspendati, dintr-un total de 1015.

Clasamentul barourilor din Romania, dupa numarul total de avocati la 1 februarie 2013, pe avocatura.com, Teodor Burnar

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie