Aproximativ 1.200 de primari se afla in situatie de incompatibilitate

 

Aproximativ 1.200 de primari se afla în situatie de incompatibilitate, din cauza prezentei în conducerea societatilor comerciale aflate în subordinea lor, a anuntat pentru gândul Mariana Gâju, prim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor din tara. Gâju, primar în comuna Cumpana din judetul Constanta, se afla si ea în situatie de incompatibilitate din cauza prezentei în SC RAJA Constanta.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit acesteia, 80% dintre primarii incompatibilii sunt de la USL, iar 658 sunt incompatibili din cauza prezentei în societatile de Apa si Canal. Gâju a dezvaluit pentru gândul ca, în pofida avizului negativ dat de Ministerul Justitiei pentru modificarea legii 161/2003 care reglementeaza situatia incompatibililor, vicepremierul Liviu Dragnea a înaintat Ministerului Justitiei o noua forma a actului normativ.

Reprezentantii Asociatiei Comunelor din România vor veni la Guvern pe 20 august sa protesteze pentru modificarea legii. În prima faza, sub forma unei delegatii care sa prezinte premierului si ministrului Justitiei un Protest semnat de 2.800 de primari. Gâju a precizat pentru gândul ca se poate ajunge si la proteste în strada, daca Guvernul nu va tine cont de problemele alesilor locali. Premierul Ponta a recunoscut ca exista o problema majora cu alesii locali declarati incompabitili de ANI si ca se poate ajunge la alegeri partiale în jumatate dintre localitatile tarii. Primul-ministru a subliniat ca va încerca sa gaseasca o solutie.

ANI a anuntat ca pâna în prezent a gasit incompatibili apromativ 100 de primari si presedinti de Consilii Judetene, dar verificarile sunt în curs de desfasurare.

Citeste articolul integral pe  gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie