Care sunt firmele cu cele mai mari datorii la bugetul asigurarilor de sanatate

 

Galaxy Tobacco SA, European Food SA, Blue Air Transport Aerian SA si Ga-Pro-Co Chemicals SA sunt firmele private cu cele mai mari debite la bugetul asigurarilor de sanatate, la 1 iulie 2013. Salariatii firmelor care au în prezent datorii la bugetul asigurarilor de sanatate, din neplata contributiei datorate de angajator si/sau din neplata contributiei individuale a angajatilor, trebuie sa plateasca serviciile medicale de care beneficiaza în sistemul sanitar public, pentru ca apar ca neasigurati în SIUI, din cauza angajatorului care nu a virat CASS la bugetul asigurarilor de Sanatate.

taxe sistemul de sanatateLista întocmita de ECONOMICA.NET se bazeaza pe informatiile publicate de ANAF la capitolul obligatii restante la bugetul asigurarilor de sanatate, la 30 iunie 2013.

ECONOMICA.NET nu a luat în calcul în acest material firmele care au cereri de compensare în curs de solutionare si înlesniri de plata, nici datoriile firmelor la bugetul asigurarilor de Sanatate din anii fiscali precedenti (caz în care valorile debitele la Sanatate ar fi semnificativ mai mari).

Fiscul a început executarea silita pentru recuperarea datoriilor la Sanatate de la toate firmele mentionate în acest material, datorii care cumulat depasesc 50 de milioane de lei, la 1 iulie 2013.

Galaxy Tobacco SA are datorii de totale de peste 11.95 milioane de lei la bugetul asigurarilor de sanatate. Din acesti bani, peste 8.85 milioane de lei reprezinta contributia datorata la Sanatate de angajator, 2.95 milioane de lei sunt dobânzi si penalitati, iar peste 136.000 de lei sunt contributiile individuale de asigurari de sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget.

European Food SA, firma detinuta de Ioan si Viorel Micula, are datorii totale de peste 7.69 milioane de lei la bugetul asigurarilor de sanatate. Din acesti bani, peste 4.40 milioane de lei reprezinta contributia datorata de angajator la Sanatate, peste 3.28 milioane de lei sunt dobânzi si penalitati la datoriile antementionate.

Blue Air Transport Aerian SA are datorii totale de peste 5.58 milioane de lei la bugetul de Sanatate. Din acesti bani, peste 2.68 milioane de lei reprezinta contributia datorata de angajator la Sanatate, peste 1.59 milioane de lei – contributiile individuale de asigurari de Sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget, iar peste 1.29 milioane de lei reprezinta dobânzi si penalitati la datoriile mentionate mai sus.

Ga-Pro-Co Chemicals SA, combinatul chimic care face parte din grupul de firme InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii totale de peste 5.38 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, peste 2.10 milioane de lei reprezinta contributia la bugetul asigurarilor de Sanatate datorata de angajator, peste 1.82 milioane de lei reprezinta contributiile individuale de asigurari de Sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget, peste 1.44 milioane de lei sunt dobânzi si penalitati la datoriile mentionate anterior.

Donau Chem SRL, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii totale de peste 4.29 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, 1.70 milioane de lei reprezinta contributiile individuale de asigurari de sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget, peste 1.58 milioane de lei reprezinta contributia datorata de angajator la Sanatate si restul reprezinta dobânzi si penalitati la datoriile precizate mai sus.

Oncos SA, controlata de omul de afaceri clujean Vasile Onaca, are datorii totale de peste 4.13 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, peste 1.22 milioane de lei sunt contributiile individuale de asigurari de sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget, peste 1.20 de milioane de lei reprezinta contributia angajatorului la Sanatate iar restul sunt dobânzi si penalitati la datoriile antementionate.

Firma de constructii Apolodor Com Impex SRL, controlata de omul de afaceri Radu Ouatu, are datorii de peste 2.75 milioane de lei la bugetul de asigurari de Sanatate. Din acesti bani, peste 1.75 milioane de lei reprezinta contributia datorata de angajator la Sanatate iar peste 1 milion de lei sunt dobânzi si penalitati la datoriile mentionate mai sus.

Galmopan SA, una dintre cele mai mari fabrici de pâine din Galati, controlata de firma Makinvest Com (a controversatului om de afaceri Petrica Herascu) are datorii totale de 2.44 milioane de lei la Sanatate. Din acesti bani, peste 863.000 de lei reprezinta contributiile individuale de asigurari de sanatate retinute de la angajati si nevirate la buget, peste 801.000 de lei reprezinta contributia de asigurari de sanatate datorata de angajator si peste 778.000 de lei sunt dobânzi si penalitati la datoriile antementionate.

Amurco SRL, combinatul din Bacau controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de peste 2 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Peste 802.000 de lei din acesti bani reprezinta contributiile individuale de asigurari de sanatate ale angajatilor, nevirate de firma la buget, peste 766.000 de lei reprezinta contributia de asigurari de sanatate datorata si neplatita de angajator la bugetul de Sanatate iar restul sunt dobânzi si penalitati la datoriile specificate mai sus.

Casa Noastra SA are datorii de peste 1.42 de milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, 946.000 de lei reprezinta contributia datorata de angajator la Sanatate iar 482.000 de lei reprezinta dobânzi si penalitati  la datoriile mentionate anterior.

Icco Electric SRL are datorii de peste 1.28 milioane de lei la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, peste 771.000 de lei reprezinta contributia datorata si neplatita de angajator la bugetul asigurarilor de Sanatate, peste 360.000 de lei reprezinta dobânzi si penalitati, iar restul sunt contributiile individuale ale salariatilor la bugetul de Sanatate, retinute de angajator si nevirate la buget.

Amonil SA (combinatul din Slobozia) are peste 1 milion de lei datorii totale la bugetul asigurarilor de Sanatate. Din acesti bani, peste 480.000 de lei reprezinta contributia de asigurari de sanatate datorata si neplatita de catre angajator si peste 520.000 de lei reprezinta dobânzi si penalitati la sumele datorate la Sanatate.

Search Corporation SRL, firma specializata în proiectare, consultanta si management în domeniul infrastructurii de transport rutier si aerian, are datorii totale de peste 1 milion de lei la bugetul de asigurari de sanatate la 1 iulie 2013. Din acesti bani, peste 580.000 de lei reprezinta constributia datorata si neplatita de angajator la bugetul asigurarilor de Sanatate, peste 280.000 de lei sunt contributiile individuale ale salariatilor, retinute din salariul acestora si nevirate la buget, iar restul sunt dobânzi si penalitati la datoriile enumerate mai sus. Cristina Somanescu, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie