In Dubai, va fi construit primul zgrie-nori, cu etaje care se rotesc la 360 de grade

 

Un proiect ambitios de arhitectura pregateste construirea în orase din întreaga lume a unor zgârie-nori a caror originalitate consta nu numai în înaltimea impresionanta, ci si în faptul ca privelistile oferite se vor schimba o data la o ora si jumatate, întrucât cladirile se rotesc.

turn cu etaje ce se rotesc 360 grade, Dynamic TowersUn arhitect italian a dezvaluit planul ambitios de a crea Dynamic Towers în orase din întreaga lume, turnuri ale caror etaje separate se rotesc la 360 de grade în jurul unei structuri din beton la fiecare 90 de minute, informeaza dailymail.co.uk.

Primele doua astfel de cladiri vor fi construite în Dubai si Moscova, urmând sa fie extinse si în Londra, Milano, Paris, Roma, New York si Miami. Turnul de 80 de etaje din Dubai este estimat la un cost de aproximativ 355 de milioane de lire sterline (aproximativ 410,8 milioane de euro).

Potrivit creatorului proiectului, Dr David Fisher, din Florenta, proprietarul Companiei Rotating Tower Technology, ideea i-a venit în timp ce admira privelistea din apartamentul unui prieten, în Manhattan.

„Pentru prima data în istorie, cladirile vor putea deveni parte din viata ta. Cladirile vor avea patru dimensiuni, primind dimensiunea timpului”, scrie pe website-ul lui Fisher.

Fiecare dintre Turnurile Dinamice este de asemenea conceput pentru a se sustine singur si poate genera electricitate de la vânt si energia solara. Pâna la 79 de turbine vor fi amplasate pe fiecare etaj ca sa genereze energie suficienta pentru alimentarea cu energie a cladirii.

De asemenea, potrivit lui Fisher, cladirile vor putea identifica schimbarile în climat si temperatura si regulariza energia prin suprafata cladirii. Temperatura camerelor va putea fi reglata în mod automat, devenind mai joasa în timpul verii si mai ridicata iarna.

Inovativ în materie de design si arhitectura, proiectul turnurilor rotative ale doctorului Fisher accentueaza, de asemenea, atentia fata de mediu si procesul de productie industriala ca aspecte esentiale pentru orasele viitorului.

Planurile, publicate în 2008, urmau sa fie implementate în 2010, dar Fisher a întâmpinat întârzieri din cauza unor probleme administrative. Totusi, acesta sustine ca vor fi necesare doar sase zile pentru asamblarea fiecarui etaj în jurul nucleului, odata ce permisiunea de construire va fi acordata si structurile din beton vor fi gata.

Fiecare turn a fost dotat cu piscine, gradini si lifturi pentru masini, aceasta însemnând ca rezidentii vor putea parca masina în afara apartamentului. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie