Christian Mititelu, membru CNA, considera ca decizia ANI de incompatibilitate reprezinta o interpretare excesiva a legii

 

Christian Mititelu, membru CNA, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca decizia ANI de incompatibilitate care îl vizeaza reprezinta o interpretare excesiva a legii si a anuntat ca va contesta decizia în instanta.

Christian Mititelu„Nu am fost notificat oficial de ANI în legatura cu rezultatul evaluarii pe care au facut-o. Consider ca este o interpretare excesiva a legii si voi contesta aceasta decizie în instanta. În momentul numirii mele de catre Guvernul Tariceanu în CNA eram presedinte al Aliantei Civice, ulterior vicepresedinte. S-a considerat la vremea aceea ca numirea unii membru al societatii civile într-un Consiliu caruia i se reproseaza adesea ca ar fi politizat reprezenta un pas înainte”, a afirmat Christian Mititelu.

El considera ca în calitatea pe care o avea la aceasta asociatie civica „nu reprezinta o functie în sensul juridic al cuvântului”.

„Nu eram platit, nu mergeam la serviciu acolo si de aceea nu e cazul sa accept asemenea decizie. Ar fi absurd ca în calitate de membru al CNA sau poate si a altor institutii sa nu pot sa îmi exercit drepturile legitime de cetatean, de a fi membru al unei asociatii”, a mai spus Mititelu.

Christian Mititelu, membru al CNA, a fost declarat în incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate.

Christian Mititelu este acuzat ca s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 4 noiembrie 2008 – 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat simultan atât functia de presedinte si, ulterior, pe cea de vicepresedinte al Asociatiei „Alianta Civica”, cât si calitatea de membru al CNA (asimilata functiei de secretar de stat).

Conform prevederilor legale, „calitatea de membru al Consiliului este incompatibila cu functiile publice sau private, cu exceptia celor didactice, daca nu dau nastere unor conflicte de interese”.

Astfel, Christian Mititelu nu a respectat dispozitiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002, potrivit carora „membrii Consiliului care, în momentul numirii, se afla în una dintre situatiile prevazute la alin. (2) – (4) au la dispozitie un termen de cel mult trei luni pentru renuntarea la calitatea sau la actiunile respective, perioada în care nu au drept de vot în Cadrul Consiliului” si ale art. 99, alin. (1), lit. j) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „persoanelor care exercita urmatoarele demnitati publice si functii publice de autoritate din cadrul autoritatilor si institutiilor aflate exclusiv sub control parlamentar (…) membrii Consiliului National al Audiovizualului li se aplica dispozitiile art. 72 si regimul incompatibilitatilor (…) pentru ministri si, respectiv, secretari de stat, precum si incompatibilitatile prevazute în legi speciale”. (A, AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie