PCC SE si Fortissimo Capital vor forma un consortiu pentru privatizarea Oltchim

 

Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România, ne-a declarat: „Suntem implicati în cazul Oltchim de sapte ani, am participat la procesul de privatizare toamna trecuta, iar acum luam parte la a doua încercare de privatizare a companiei. În urma cu o luna am depus scrisoarea noastra de intentie, am spus ca PCC este interesat sa cumpere integral Oltchim, iar astazi (n.r. ieri) ne-am unit fortele cu fondul de investitii «Fortissimo Capital» si am depus împreuna o scrisoare de intentie, prin care ne prezentam dorinta sa cumparam Oltchim”.

oltchim„Fortissimo Capital” este un fond privat de investitii care a început discutiile cu reprezentantii combinatului, pe marginea privatizarii, în aceasta primavara.

Fondul are active de jumatate de miliard de dolari si investeste, în principal, în companii publice si private israeliene din domeniul tehnologiei si industriei, care au nevoie de infuzii de capital pentru dezvoltarea afacerilor.

Wojciech Zaremba ne-a spus despre asocierea cu israelienii: „Este o combinatie fericita, între un investitor strategic si un fond de investitii. Astfel, putem asigura finantarea necesara pentru Oltchim. Noi cunoastem foarte bine industria, piata, asa ca suntem siguri ca nu vom avea probleme sa reconstruim reteaua comerciala, productia.

Cred ca aceasta asociere poate fi foarte utila companiei si poate duce la dezvoltarea sa”.

Potrivit domnului Zaremba, PCC si „Fortissimo” vor depune toata documentatia necesara, scrisori de recomandare de la partenerii de afaceri si, de asemenea, de la banci.

„Nu vreau sa vorbesc în numele «Fortissimo», însa pot sa va spun ce recomandari are PCC”, ne-a declarat Wojciech Zaremba, adaugând: „Noi avem scrisori de recomandare de la Commerzbank si de la Raiffeisen Bank, doua banci foarte serioase, si, de asemenea, de la partenerii nostri Inoes, una dintre cele mai mari companii din domeniul chimic, si PKN Orlen, cea mai mare companie din Polonia”.

Oltchim este în insolventa de la începutul acestui an, dupa ce, în septembrie 2012, tentativa de privatizare a esuat.

Principalii actionari ai Oltchim sunt Ministerul Economiei, cu o detinere de 54,8% din actiuni si PCC, cu o detinere de circa 33% din titluri. Adina Ardeleanu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie