Titularizare 2013: 79,89% rata de promovare la examenul de ocupare a locurilor in invatamant

 

Dupa esecul de la definitivat, când doar jumatate dintre candidati au reusit sa ia nota de trecere de minimum 8, profesorii îsi vor spala reputatia cu ajutorul notelor obtinute la examenul de titularizare, considerat a doua treapta de intrare în învatamântul preuniversitar. Peste 47% dintre rezultate sunt între 7 si 10, ceea ce le creste sansele de a-si gasi o catedra pe perioada nedeterminata.

examen definitivatPotrivit MEN, au fost evaluate lucrarile a 29.509 de candidati, dintre acestia 14.098 (47,78%) obtinând note între 7 si 10, procentul real al celor care au promovat titularizarea si pot spera la un post batut în cuie. Prin urmare, rezultatele sunt mai slabe decât anul trecut, când rata de promovare a titularizarii a fost de 48,06.

Restul, de 9.476 (32,11%) note între 5 si 7, în timp ce 5.935 de participanti au obtinut note mai mici de 5.

Cel mai scazut procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judetul Mehedinti (30,02%), care a iesit codas si la examenul de definitivat (38%). La polul extrem s-a situat Clujul, unde peste 56% dintre profesori au reusit sa înscrie câte o nota de sapte. Cireasa de pe tort a venit însa din partea Capitalei, care a strâns 19 note de maxime din totalul de 160.

Per total, rezultatele întrec orice asteptari, în conditiile în care profesorii s-au plâns ca la examenul titularizare s-a pus accentul mai mult pe metodica si mai putin pe specialitatea fiecaruia. Contestatiile se pot depune astazi si mâine, urmând ca rezultatele finale sa fie afisate pe data de 8 august. Reamintim ca pentru un post de titular este nevoie de minimum nota sapte, iar pentru unul de suplinitor cel putin cinci.

‘Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa în profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala în profilul postului’, arata MEN.

Zeci de dascali nu s-au putu abtine sa nu copieze

La proba scrisa pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învatamântul preuniversitar, s-au prezentat 32.374 de candidati (88,48% dintre înscrisi), 53 fiind eliminati din cauza unor tentative de frauda. 7,6% s-au retras din motive personale sau medicale.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învatamântul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata (3.141 în mediul urban si 2.933 în mediul rural). Repartizarea candidatilor pe posturile pentru angajare pe perioada nedeterminata va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 si 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfasura repartizarea candidatilor pe posturile pentru angajare pe perioada determinata, tot la nivelul centrelor de concurs. Andreea Ciulac, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie