Motive de bucurie pentru romanii din Spania: Mai multe locuri de munca si somaj in scadere

 

Spania îsi revine. Încet, dar sigur. Cel putin asa arata statisticile de pe piata muncii. Conform Institutului National de Statistica din Spania, în luna iulie s-au creat 64.866 locuri de munca.

somaj spaniaEste a cincea luna consecutiv în care numarul somerilor din Spania scade, fenomen care nu a mai avut loc de acum sase ani, de când Spania se afla în perioada de de dinaninte de criza.

La începutul anului, între 40-50% dintre românii stabiliti acolo se aflau în cautarea unui loc de munca, potrivit sondajelor FADERE (Federatia Asociatilor de Români din Europa). ,,Multi dintre românii din Spania asteapta revenirea timpurilor de prosperitate. Chiar daca unii dintre ei au ajuns într-o situatie financiara precara si au ramas fara locuri de munca, nu s-au întors în tara, ci au asteptat ca economia sa se redreseze si sa îsi gaseasca din un nou loc de munca”, spune Daniel Tecu, presedinte FADERE.

În luna martie a acestui an, numarul somerilor români înregistrati în Spania era de 94.040 – într-o usoara scadere fata de februarie. Dintre acestia, 59.594 primesc si ajutoare si indemnizatii de somaj, corespunzatoare perioadei de cotizare pe piata spaniola a fortei de munca. Ei reprezinta 17,93% din numarul total al somerilor straini înregistrati în Spania, si al doilea colectiv cel mai numeros, dupa cel al marocanilor, care numara 61.071 de someri si reprezinta 18,38% din totalul strainilor aflati în somaj. Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie