Publicatia The Boston Globe va fi vanduta de grupul The New York Times. Vezi cui si la ce pret

 

Grupul de presa american The New York Times a anuntat, sâmbata, ca va vinde publicatia The Boston Globe, pentru o suma de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de fotbal Liverpool.

the-new-york-timesThe Times Co., care detine principalul cotidian american – The New York Times, obtine prin aceasta tranzactie o suma cu 10% mai mica decât cea cheltuita în 1993, când a cumparat publicatia The Boston Globe (1,1 miliarde de dolari – 820 milioane de euro).

„The Boston Globe – datorita premiilor în jurnalism pe care le are în portofoliu si datorita istoriei sale bogate si traditiei sale – este una dintre cele mai respectate publicatii din tara”, a declarat John W. Henry, noul proprietar al cotidianului, într-un comunicat de presa.

Tranzactia include publicatia The Boston Globe, site-ul sau Boston.com, dar si compania de marketing GlobeDirect si The Worcester Telegram & Gazette, o publicatie locala din statul american Massachusetts.

John Henry, în vârsta de 63 de ani, a facut avere din fondurile de investitii. El este actionarul principal al clubului de baseball Red Sox si al clubului de fotbal Liverpool.

Publicatia The Boston Globe, care a apartinut familiei Taylor între anii 1873 si 1993, s-a confruntat în ultimii ani cu scaderea veniturilor sale.

Grupul de presa american Times Co. a anuntat, în luna februarie, ca vrea sa vânda publicatia The Boston Globe, precum si o serie de alte active, precizând ca vrea sa îsi concentreze eforturile pe dezvoltarea principalului sau ziar – The New York Times.

The Times Company a mai încercat sa vânda The Boston Globe, în 2009, însa a renuntat din cauza unor oferte insuficiente. Grupul de presa a cumparat The Boston Globe în 1993, pentru 1,1 miliarde de dolari, apoi Worcester Telegram & Gazette, în 2000, pentru 295 de milioane de dolari.

The Times Company este o companie internationala de media, care detine, printre altele, titlurile The New York Times, The International Herald Tribune si NYTimes.com.

Presedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a carui familie detine controlul publicatiei The New York Times din 1896. Madalina Cerban, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie