Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, vrea un director general cu experienta de cinci ani pentru aeroportul local

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, anuntat ca îsi doreste un nou director cu experienta de cinci ani în aeroporturi, care au fost pe profit. Ioan Cindrea, împreuna cu toti cei 30 de consilieri au votat vineri, într-o sedinta extraordinara, comisia care va selecta membrii Consiliului de Administratie, dar mai ales pe noul director al Aeroportului International, care trebuie sa aduca mai multe curse si sa dezvolte transportul de marfuri din zona Cargo.

aeroportul sibiu„Rog colegii consilieri ca daca au cunostinta de oameni competenti, cu experienta de minimum 5 ani în aeroporturi publice sau private, care au fost pe profit, sa îi invite sa se înscrie la concurs. Ne dorim persoane foarte bine pregatite profesional în Consiliul de Administratie al Aeroportului care sa realizeze cele trei obiective majore pe care ni le-am asumat: extinderea activitatii Aeroportului, prin înfiintarea de noi curse aeriene, dezvoltarea traficului de marfuri prin zona Cargo si dezvoltarea zonei de servicii în aeroport”, a spus presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Consilierii judeteni s-au întrunit într-o sedinta extraordinara pentru a supune la vot proiectul de hotarâre privind desemnarea comisiei de evaluare/selectie a membrilor Consiliului de Administratie al Regiei Autonome (RA) Aeroportul International Sibiu. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi de catre cei 30 de consilieri judeteni prezenti la sedinta.

Astfel, Consiliul de Administratie al RA Aeroportul International Sibiu este compus din cinci membri: un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, un reprezentant al Consiliului Judetean si 3 persoane cu experienta în administrarea/managementul unor regii autonome sau societati comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei.

Totodata, comisia de evaluare si selectie a candidatilor Consiliului de Administratie al RA Aeroportul Sibiu este formata din prof.univ.dr. Lucian Ionel Cioca – consilier judetean, prof.univ.dr. Eugen Iordanescu – directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, si un reprezentant al autoritatii Aeronautice Civile Române.

Acuzat de management „defectuos”, Augustin Sava, fostul director al Aeroportului International Sibiu a fost demis în 25 iulie, fara sa fie anuntat în prealabil, printr-o hotarâre de Consiliu Judetean, pusa pe ordinea de zi suplimentara.

În prezent, Aeroportul International Sibiu este condus de un director interimar, Gheorghe Velicu, fostul director operational al aeroportului. A.S. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie