22.100 de euro, venitul lunar al regelui Mihai. Vezi de unde provin banii

 

Veniturile Regele Mihai provin din chiria proprietatilor pe care le detine, din pensie, din  indemnizatia de fost sef de stat si din cea de membru al Academiei Romane, conform declaratiilor facute de Ion Tuca, directorul Casei Regale a Romaniei, intr-un interviu acordat Forbes Romania.

regele MihaiVenitul total al regelui Mihai s-ar ridica, potrivit calculului realizat de catre director, la aproximativ 22.100 de euro pe luna.

Cea mai mare suma provine de la Castelele Peles si Pelisor, inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe luna. Pe acelasi domeniu functioneaza Vila Economat, care tocmai a incheiat primul an de functionare in regim privat si aduce un venit de 2.500 de euro/ luna.

Tot de pe Valea Prahovei, Casa Regala incaseaza chirii in valoare totala de aproximativ 6.000 de euro, de la doua hoteluri de la Stavilar, pensiunea Cutitul de Argint si hotelul Bastion.

Toate aceste sume sunt impozabile, iar din ele Casa Regala trebuie sa intretina inclusiv proprietatile pe care le are in folosinta, dar nu ii apartin, precum Palatul Elisabeta din Bucuresti. Numai intretinerea acestuia costa in jur de 5.000 de euro pe luna, potrivit lui Ion Tuca. O cheltuiala importanta pentru Casa Regala este in acest moment si renovarea Castelului Savarsin.

Regele Mihai are si o pensie de 1.000 de lei, o indemnizatie de fost sef de stat de 4.000 de lei si una de membru al Academiei Romane, in valoare de 2.000 de lei.

Casei Regale a Romaniei i-au fost restituite doar proprietatile care au apartinut Regelui Mihai, de altfel doar acestea fiind cerute de Majestatea Sa. rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie