Turistii care ajung pe Transfagarasan au la dispozitie doua parcuri de aventura
Turistii care ajung pe Transfagarasan în zona Piscu Negru – Cabana Capra din judetul Arges au la dispozitie doua parcuri de aventura, cu o suprafata totala de aproape 9.000 de metri patrati.
Cele doua parcuri au fost concepute de salvamontistul Aurelian (Relu) Nica, alpinist cu aproape trei decenii de experienta, dar si pasionat sculptor în lemn.
„Aceasta miscare este în plina dezvoltare în România. Pe lânga cele doua parcuri din zona Transfagarasan, eu am mai construit parcul de la Comana, din judetul Giurgiu, precum si un parc la Busteni, în cartierul Zamora”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, salvamontistul Relu Nica.
„Adventure Park Capra”, construit lânga Cabana Capra, a fost inaugurat la sfârsitul anului 2008. Parcul, cu o suprafata de aproape 3.000 de metri patrati, se afla la altitudinea de 1585 de metri, fiind singurul din tara amenajat în zona golului alpin.
„Este un parc construit pe o structura artificiala, metalica, cu grad mediu de dificultate, dar senzatiile sunt deosebite. Este mai periculos pe vreme urâta, fiind la altitudine si expus în caz de vânt, descarcari electrice, astfel ca functionarea lui depinde de conditiile meteo”, a precizat Relu Nica.
„Adventure Park Capra” include, printre altele, un pod suspendat, un pod nepalez, tiroliene, leagane suspendate si o zona pentru tir cu arcul.
Al doilea parc de aventura de pe Transfagarasan, „Parcul din lemn”, se întinde pe o suprafata de aproape 6.000 de metri patrati, într-o padure din zona Piscu Negru, fiind inaugurat recent, pe 29 iunie anul acesta.
Parcul are doua trasee, unul de dificultate medie destinat adultilor si unul pentru copii. Turistii mai au la dispozitie doua tiroliene peste râu, dintre care una lunga de peste 100 de metri, un traseu de pregatire militara si un poligon de tir cu arcul, putând participa si la un workshop de cioplit si sculptura în lemn.
„Oferta este ceva mai complexa, eu fac si sculptura în lemn si fac workshop-uri de cioplit în lemn. (…) Încerc astfel si sa înfrumusetez zona, sa o transform într-o oaza de liniste, în care oamenii sa se plimbe, sa se relaxeze”, a explicat Relu Nica.(AS – autor: George Onea, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!