CSAT nu a luat nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa

 

CSAT nu a emis, în urma sedintei de vineri, nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa, în conditiile în care strategia de privatizare a companiei a fost avizata de catre Consiliu prin hotarârea din 5 februarie, informeaza Presedintia. .

consiliul suprem de aparare a tarii, CSATPotrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala dupa încheierea sedintei, discutiile din cadrul CSAT privind privatizarea CFR Marfa au fost „constructive”.

„Membrii CSAT au avut o discutie constructiva legata de acest proces de privatizare având ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» – S.A.  Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa prin Hotarârea CSAT nr. 23/5.02.2013. Nu s-a emis o alta decizie CSAT”, se afirma în comunicatul mentionat.

În comunicat se mentioneaza ca sedinta de vineri a fost convocata de presedintele Traian Basescu în urma solicitarii Guvernului transmisa joi de a introduce pe ordinea de zi a unei viitoare sedinte a Consiliului subiectul HG din 24 iulie referitoare la aprobarea contractului de privatizare a CFR Marfa cu Societatea Comerciala Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumparator.

De asemenea, în comunicatul Presedintiei se precizeaza prezenta la sedinta CSAT, premierul Victor Ponta fiind înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, lipsind totodata de la lucrari, fara înlocuitor, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

De asemenea, la lucrari nu a fost invitat niciun reprezentant al Ministerului Transporturilor, fiind însa mentionat ca invitat la sedinta consilierul prezidential pentru constitutional-legislativ, Claudiu Constantin Dinu.

La sedinta au participat ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, seful SRI, George Maior, seful SIE, Teodor Melescanu, seful Statului Major General, Stefan Danila, secretarul CSAT, Ioan Oprisor si consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota.

Anuntul potrivit caruia presedintele Traian Basescu a decis convocarea de urgenta a CSAT, vineri, a fost transmis joi de Administratia Prezidentiala. Marius Fratila, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie