ANOFM: In lunile iunie si iulie, peste 43.000 de absolventi, majoritatea de liceu, s-au inscris ca someri

 

Peste 43.000 de absolventi s-au înregistrat în ultimele doua luni ca someri, 35.728 dintre ei fiind absolventi de învatamânt liceal sau post-liceal, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

someri tineriÎn perioada 1 iunie – 31 iulie 2013, în baza de date a ANOFM s-au înregistrat 43.008 absolventi, dintre care 3.970 în iunie si 39.038 în iulie.

Din cei 39.038 de absolventi înscrisi în iulie, 648 au finalizat o forma de învatamânt primar, gimnazial sau profesional, 35.728 sunt absolventi de învatamânt liceal sau post-liceal, iar 2.662, de învatamânt universitar.

Dupa înscrierea la agentiile de ocupare a fortei de munca sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditati, absolventii pot beneficia de serviciile de mediere a muncii pe locurile de munca vacante declarate de angajatori, precum si de serviciile de informare si consiliere profesionala, si pot participa la cursuri gratuite de formare profesionala.

Absolventii care, într-o perioadã de 60 de zile de la absolvire, nu reusesc sa se încadreze în munca potrivit pregatirii profesionale, beneficiaza de indemnizatie de somaj, în cuantum de 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta, pe o perioada de sase luni.

Indemnizatia de somaj nu se acorda automat tuturor celor care s-au înscris în termenul legal de 60 de zile de la absolvire, ci se acorda la cerere.

Cererea, însotita de documentele necesare, se depun de catre solicitant la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu/resedinta.  Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie