Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), va scoate examenul de admitere din toamna

 

Peste 1.800 de locuri la buget si taxa sunt scoase la concurs în sesiunea din toamna a examenului de admitere din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), dupa ce concurenta în sesiunea de vara a fost de un candidat la doua locuri. În sesiunea din iulie, pentru cele 5.000 de locuri scoase la concurs s-au înscris aproximativ 3.000 de candidati care au sustinut examen scris.

Academia de Studii Economice ASENoua serie de candidati care se va înscrie în toamna pentru unul dintre locurile ramase neocupate nu va mai da examen, chiar si pentru a intra la buget, conducerea insti­tutiei hotarând ca selectia acestora sa se faca numai pe baza mediei de la bacalau­reat.

„Având în vedere ca dupa un examen de baca­laureat, destul de greu de altfel, foarte multi tineri au preferat sa se înscrie la programe similare unde s-a intrat doar pe baza mediei de la bacalaureat, ni s-a parut firesc sa abordam aceeasi strategie. Noi am aplicat filtrul calitatii în prima sesiune si în proportie de 80% am si reusit sa ocupam locurile de la buget. Acum, trebuie mentionat si faptul ca bacalaureatul este la rândul sau un filtru bun în conditiile în care populatia scolara a scazut“, spune rectorul ASE Pavel Nastase. El chiar ia în considerare  – pentru ca anul viitor ASE sa nu se mai confrunte cu o noua criza de candidati – eliminarea, din nou, a examenului de admitere, situatie care ar putea creste interesul tinerilor pentru Academia de Studii Economice. Totusi, aceasta „vesta de salvare” ar intra în contradictie cu obiectivele setate în planul de manage­ment pe care Pavel Nastase si l-a asumat la preluarea mandatului în 2012.

„În urma cu zece ani erau cinci candidati pe un loc si trebuie sa gasim o so­lutie pentru a redresa si­tuatia. Sigur, vom lua o decizie în septembrie, dupa a doua sesiune de ad­mitere, dar cred ca ar trebui luata în calcul si ideea renuntarii la examen. În strainatate nu exista examene de admitere la facultate, ci admitere pe baza unui interviu si a unui dosar. În conditiile în care examenele din anii de studiu ar fi riguroase, este clar ca cei care nu sunt pregatiti nu vor termina facultatea. Si noi nu putem oferi educatie fara a avea resurse, care vin partial si de la studenti“, explica el.

În opinia sa, la aceasta criza de candidati a contribuit si situatia economica dificila, care a afectat în special în sectorul financiar si, implicit, si locurile de munca disponibile. Corina Mirea, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie