Tiberius Danut Epure, rectorul Universitatii ‘Ovidius’ din Constanta, arestat pentru 29 de zile

 

Tribunalul Bucuresti a decis miercuri arestarea preventiva pentru 29 de zile a rectorului Universitatii „Ovidius” din Constanta, Tiberius Danut Epure, acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de luare de mita.

Tiberius Danut EpureÎn acelasi dosar, instanta a dispus arestarea lui Tala Stere, complicele rectorului.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Rectorul este acuzat de procurorii DNA ca, în cursul lunii august 2012, a primit de la o persoana, intermediar fiind Tala Stere, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei acesteia la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii „Ovidius”, pe un loc destinat cetatenilor straini.

De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct, cât si prin intermediar, de la doua persoane suma totala de 9.000 de euro pentru a pune la dispozitia unor candidati la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

„Din banii pretinsi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, dupa care a remis unuia dintre candidati subiectele si rezolvarile acestora la disciplinele biologie si chimie. În acest demers, de pretindere si primire a sumei de 4.000 de euro, Tiberius Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala, care a intermediat relatia cu persoana care a dat suma de bani”, sustine DNA.

Tiberius Epure a fost retinut marti de procurorii DNA, dupa ce anchetatorii au efectuat perchezitii în biroul si la locuinta acestuia.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie