Oferta curenta la creditele imobiliare si ipotecare in lei, a fost imbunatatita de BCR

 

Banca Comerciala Româna (BCR) îmbunatateste oferta curenta la creditele imobiliare si ipotecare în lei, avansul minim solicitat fiind de 15%, iar dobânda fixa de 6,25%, potrivit unui comunicat al bancii.

casa-credit„Banca Comerciala Româna (BCR) îmbunatateste oferta curenta pentru creditele imobiliare si ipotecare în lei ‘Casa mea BCR’ la nivelul disponibil clientilor care anterior puteau prezenta un avans minim de 25% din valoarea imobilului. Astfel, clientii care încaseaza veniturile lunare în cont BCR pot accesa cea mai buna oferta la creditele imobiliare/ ipotecare în lei din piata, la o diferenta nesemnificativa de ofertele similare în euro, cu avans minim de 15% si dobânda fixa de 6,25 %/an pe 3 ani sau dobânda variabila ROBOR 6 luni + 1,9 %/an”, se spune în comunicatul bancii.

Oferta disponibila pentru clientii standard prevede dobânda fixa de 6,75 %/an pe 3 ani sau dobânda variabila ROBOR 6 luni + 2,4 %/an.

‘Vânzarile de credite pentru investitii imobiliare standard au crescut în ultima perioada. Clientii sunt din ce în ce mai interesati de creditele în lei, întelegând avantajele legate de eliminarea riscului valutar si posibilitatea accesarii unei sume mai ridicate. Aceasta se coreleaza cu trendul descrescator al indicelui ROBOR, care a condus la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit în euro si al unui credit acordat în lei’, a declarat Andrew Gerber, director de management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

BCR precizeaza ca a înregistrat, în ultima perioada, o dublare a numarului solicitarilor clientilor pentru creditele în lei destinate achizitionarii de imobile comparativ cu luna anterioara. Cota de piata a BCR pe segmentul de credite ipotecare si imobiliare acordate în lei s-a dublat comparativ cu 15 octombrie 2012, data la care BCR a luat decizia creditarii preponderente în lei si se apropie de pragul de 10% la nivelul întregului sistem bancar, în urma deciziei de a se concentra asupra creditarii în lei, astfel încât sa inverseze combinatia de valute din portofoliul de credite si sa-si foloseasca din plin capacitatea puternica de autofinantare în lei.

BCR accepta o gama larga de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din strainatate, din activitati independente), precum si pâna la 3 coplatitori ce pot participa la credit si ofera modalitati flexibile de rambursare, fara a fi necesara deplasarea la banca (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca ofera, contra cost, o asigurare de somaj care ofera o protectie solicitantului în cazul pierderii locului de munca.

BCR este prima banca din România care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda nationala începând din luna octombrie 2012, asumându-si rolul de formator de piata în ceea ce priveste creditarea garantata în lei.

De asemenea, BCR precizeaza ca a efectuat reduceri succesive de costuri în vederea sustinerii creditarii în moneda nationala astfel încât sa înlesneasca optiunea naturala a clientilor de contractare a unui credit în moneda în care realizeaza veniturile, respectiv lei versus euro. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit în EUR si al unui credit acordat în lei.(AS – autor: George Banciulea, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie