DIICOT a pus sechestru pe averea lui Omar Hayssam inca din anul 2004

 

DIICOT a dat publicitatii joi lista bunurilor (cladiri, conturi în banca, autoturisme) detinute de Omar Hayssam pe care a pus sechestru înca din anul 2004, în cadrul dosarelor în care sirianul a fost trimis în judecata.

omar hayssamÎntr-un comunicat remis joi AGERPRES, DIICOT arata ca Omar Hayssam a fost trimis în judecata în patru dosare, fiind condamnat în trei dintre acestea, iar un alt dosar se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.

În dosarele în care s-au produs prejudicii materiale, DIICOT – Structura Centrala a dispus masuri asiguratorii, în vederea recuperarii prejudiciilor si a confiscarii.

Astfel, în dosarul 276/D/P/2004 (dosarul „Volvo Truck”), Hayssam a fost trimis în judecata – alaturi de patru inculpati – pentru complicitate la delapidare, înselaciune, spalare de bani, complicitate la folosirea de acte falsificate la autoritatea vamala, initiere si constituire a unui grup infractional organizat.

Prejudiciul total produs de membrii gruparii este de 7,8 milioane lei (delapidare), 4.171.261 USD si 2.295.698 lei (înselaciune) si 17,3 milioane lei (spalare de bani).

DIICOT transmite ca în acest dosar au fost dispuse si aduse la îndeplinire masuri asiguratorii dupa cum urmeaza: ordonanta din 2.12.2004 – instituirea sechestrului asigurator prin blocarea tuturor conturilor deschise la banci de un numar de 47 de societati comerciale; ordonanta din 03.12.2004 – sechestru asigurator asupra imobilului situat în Bucuresti, str. Calea Calarasilor, nr. 5, bl. 103, sc. B, et. 2, ap. 54 – proprietatea lui Omar Hayssam; ordonanta din 16.03.2005, instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 1.000.000 euro din contul deschis la CREDIT EUROPE BANK (fosta FinansBank); ordonanta din 19.04.2005 – instituirea sechestrului asigurator asupra autoturismului marca Audi A8, proprietatea SC CITY CENTER SRL(continua).(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu) agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie