CNAS anunta ca peste 200.000 de carduri de sanatate au fost tiparite. Vezi cand il vei primi pe al tau

 

Primele 215.000 de carduri electronice nationale de sanatate au fost produse pana acum, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pe site-ul propriu. Conform institutiei, termenul propus pentru tiparirea cardurilor, sfarsitul lunii iulie, a fost respectat.

Card national de sanatateIn luna iulie, au fost produse peste 200.000 de carduri nationale de sanatate, ceea ce inseamna ca termenul propus a fost respectat, informeaza CNAS.

Conform institutiei, in perioada urmatoare vor fi  personalizate  cel putin 50.000 de carduri zilnic, astfel incat pana la finalul anului sa fie produse aproximativ 7,5 milioane de documente. „Speram ca partenerii nostri, CN Imprimeria Nationala SA, vor tipari si implicui cardurile cel putin in acelasi ritm, astfel incat pana la sfarsitul anului sa producem 7,5 milioane de carduri, conform contractului”, puncteaza sursa citata.

O echipa din cadrul Departamentului IT al CNAS genereaza si verifica datele necesare pentru personalizarea cardului electronic national de sanatate.

Cardurile vor putea fi distribuite catre asigurati abia dupa ce vor fi personalizate, dupa cum a explicat in luna iulie, pentru AvocatNet.ro, biroul de presa al CNAS. „In prezent, se discuta cu medicii de familie posibilitatea de distribuire a cardurilor catre asigurati prin intermediul acestora, cu atat mai mult cu cat initializarea cardurilor  se va face, de asemenea, de medicul de familie”, puncteaza CNAS.

Institutia a mentionat, de asemenea, ca noile documente vor putea fi folosite de catre asigurati si vor deveni obligatorii doar dupa ce se finalizeaza distribuirea acestora si dupa ce vor fi achizitionate cititoarele de carduri de catre furnizorii de servicii medicale.

Amintim ca, la jumatatea lunii iulie, Cristian Busoi, presedintele CNAS, anunta ca, incepand din aprilie 2014, cartile de identitate vor include si cardul national de asigurari de sanatate.

„Cei care isi vor realiza noi carti de identitate anul viitor nu vor mai avea nevoie si de un card separat de sanatate”, a punctat presedintele CNAS, care a adaugat, ca nu doar cei care isi fac buletine noi vor primi acest card. Astfel, CNAS va distribui carduri de sanatate si asiguratilor care nu au nevoie sa-si schimbe cartea de identitate.  Mirela Oprea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie