Un elicopter s-a prabusit in judetul Mures. Omul de afaceri Sorin Terbea se afla in aparatul de zbor

 

Un elicopter s-a prabusit, luni seara, în zona lacului Taureni din judetul Mures, mai multe echipaje ISU si SMURD fiind trimise la locul accidentului. Cinci persoane si-au pierdut viata, iar una a fost ranita grav, în urma prabusirii elicopterului. Omul de afaceri Sorin Terbea se afla în elicopter, alaturi de trei afaceristi germani, o angajata de-ale sale si pilotul, aparatul de zbor prabusindu-se la câteva minute de la decolare, a declarat primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

accident elicopterUPDATE Cautarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Taureni, sistata

Cautarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Taureni, un barbat care se pare ca a ramas în aparatul prabusit în lac, a fost sistata, luni seara, în jurul orei 23.00, urmând sa se reia marti dimineata, la ora 6,30.

Echipajele de scafandri au cautat, luni seara, timp de mai multe ore, persoana disparuta în urma accidentului de elicopter de la Tâureni, în care au murit patru persoane, o a cincea fiind ranita.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mures, Mihai Gagyi, a anuntat oprirea cercetarilor, luni seara, în jurul orei 23.00, acestea urmând sa se reia marti dimineata, la ora 6,30. Potrivit acestuia, persoana disparuta este un barbat care ar fi ramas în aparatul imersat în lacul de la Taureni.

Luni seara, la Unitatea de Primiri Urgente a SMURD Mures a fost adusa persoana care a supravietuit accidentului – Emilia Morar, angajata a omului de afaceri Sorin Terbea, caruia îi apartinea elicopterul si care se afla în aparat în momentul prabusirii.

Potrivit medicului Lavinia Orac, starea acesteia este stabila.

„Este o victima rezultata dintr-un accident aviatic, starea dânsei – este vorba despre o femeie de 40 de ani – este momentan buna, incredibil de buna, având în vedere mecanismul traumei, un elicopter care s-a prabusit momentan fara alti supravietuitori, din câte stim. Din fericire, a fost în contact cu apa, dar nu este vorba de înec, este constienta, cooperanta, stabila hemodinamic, respira singura fara ajutorul aparatelor, i se fac totusi investigatii aprofundate având în vedere mecanismul traumei”, a spus Orac.

Medicul a adaugat ca ranile suferite de femeie sunt în aparenta usoare, dar ca la computerul tomograf se va vedea daca are si alte leziuni.

„Vorbeste la fel cum vorbesc si eu cu dumneavoastra, este practic un miracol ca a supravietuit fara mare lucru, ca sa zic asa. Este vorba despre o contuzie la umar, în aparenta, escoriatii la nivelul membrelor, cam atât momentan. Nu pare ceva foarte grav. Acum intra la computer tomograf sa vedem, daca nu este ceva nu-l vedem cu ochiul liber, dar în principiu sa speram ca nu”, a mai aratat Orac.

UPDATE Omul de afaceri Sorin Terbea se afla în elicopterul prabusit

Primarul localitatii muresene Taureni, Ovidiu – Petru Oltean, a declarat ca în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Terbea, o angajata a acestuia, trei afaceristi germani si pilotul.

Edilul a precizat ca Sorin Terbea si cei trei oameni de afaceri germani au facut, luni dupa-amiaza, o vizita la o fabrica de mobila din localitate.

Oltean a sustinut ca, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, dupa care a devenit irascibil si a decis sa plece.

Aceasta a mai afirmat ca a insistat sa ofere oamenilor de afaceri o masina cu care sa plece, însa acestia au vrut sa se deplaseze tot cu elicopterul.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prabusit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa doua sute de metri distanta de locul din care plecase.

Seful SMURD Mures, Cristian Boeriu, a declarat, luni seara, ca, pâna la ora transmiterii acestei stiri, patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare ca este înca în elicopterul prabusit.

Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravietuit accidentului a fost preluata de un echipaj SMURD si este transportata spre Târgu Mures. Boeriu a spus ca aceasta are câteva contuzii, dar este constienta.

Seful SMURD Mures a adaugat ca echipele de interventie se afla la locul accidentului si cauta cea de-a cincea victima.

Boeriu nu a putut oferi deocamdata informatii despre identitatea persoanelor care au murit si a celei ranite.

O echipa de specialisti criminalisti de la Institutul National de Criminalistica al Politiei Române a fost trimisa în comuna Taureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetarii la fata locului, din dispozitia sefului Politiei Române, chestor sef Petre Toba.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures, Gagyi Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca la locul accidentului a ajuns echipa de interventie de la Sarmasu, fiind asteptata o alta echipa de la Târgu Mures.

Potrivit sursei citate, în elicopter se aflau sase persoane, cinci pierzându-si viata, iar una fiind ranita grav, în urma prabusirii elicopterului.

El a precizat ca persoana ranita, o femeie, va fi transportata la spital de o ambunlanta a SMURD Mures.

Seful SMURD Mures, medicul Cristian Boeriu, a declarat ca elicopterul s-a prabusit în lacul Taureni.

Boeriu a afirmat ca din informatiile obtinute de la localnici, elicopterul ar fi apartinut omului de afaceri Sorin Terbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor. Ela Giurgea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie