TVA-ul la paine se reduce incepand cu 1 septembrie, dar cresc accizele la bunurile de lux

 

Luni, 29 iulie 2013, dupa negocierile cu FMI, premierul Victor Ponta a anuntat ca reducerea TVA la paine, faina si cereale pana la 9% de la 1 septembrie a fost agreata cu reprezentantii FMI.

paineVictor Ponta: “Maine vom adopta o ordonanta prin care TVA pe tot lantul la paine va fi redus la 9%, din septembrie. Eventualul impact negativ este compensat de o crestere convenita a accizelor la alcool si la bunurile de lux. Nu e prevazuta ca o masura temporara, dar voi avea discutii cu asociatiile de producarori si le voi spune ca imi doresc ca aceasta masura sa isi produca efectele pozitive. Am tinut foarte mult ca acest angajament politic sa se dovedeasca un angajament de success si ma bazez pe un partenerial intre Guvern si intre asociatiile de producatori.

Esecul acestui proiect va condamna in viitor extinderea unui astfel de sistem si la alte domenii, nu numai la paine. Daca vom avea success, vom dovedi ca am avut dreptate, ca vom scadea evaziunea fiscala. Am incheiat aceasta faza a discutiilor cu partenerii nostri FMI, BM si CE. Avem un acord referitor la rectificarea bugetara in aceasta vara. Am incheiat practic si negocierile pentru un nou acord. Urmeaza maine ultimele proceduri de informare CE, FMI si BM, iar miercuri va vom prezenta toate datele.” juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie