Hyundai a urcat in top 3 al inmatricularilor de autoturisme noi la nivel national

 

Cota de piata Hyundai pe piata auto româneasca a crescut în iunie la 6,6%, iar producatorul sud-coreean a urcat pe locul al treilea în topul înmatricularilor de autoturisme noi de import, potrivit unui comunicat al importatorului local – Hyundai Auto România.

hyundaiDatele directiei de specialitate a Politiei Române (DRPCIV) indica 1.311 unitati Hyundai înmatriculate în primele sase luni ale acestui an si 263 autoturisme noi înscrise în circulatie în luna iunie.

Hyundai Auto România a înregistrat o crestere a cotei de piata la nivel semestrial pâna la 5,3% la înmatriculari, fata de 4,1% în aceeasi perioada a anului anterior.

‘Pe o piata în continua depreciere, Hyundai Auto România a reusit sa îsi consolideze în mod constant pozitia ocupata în topul înmatricularilor în luna iunie, devansând marci precum Renault, Opel si Ford. 88% din totalul acestor înmatriculari reprezinta autoturisme apartinând claselor mica si compacta’, a declarat Teodor Brusalis, director executiv al Hyundai Auto România.

La nivel national, Hyundai ix35 ocupa primul loc în topul celor mai înmatriculate SUV-uri noi de import în prima jumatate a anului 2013, cu 291 unitati.

În iunie 2013, modelul de clasa compacta Hyundai Elantra se situeaza pe primul loc în gama Hyundai, cu 74 de unitati. Acestora li se adauga 42 unitati din modelul compact Hyundai i30, iar Hyundai i20 s-a situat în topul preferintelor clientilor, reprezentând 26% din înregistrarile importatorului efectuate în ultima luna. Pe locul urmator se situeaza SUV-ul ix35, reprezentând 18% din înmatricularile Hyundai in Romania, în luna iunie.

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai în România din anul 1994 si aduce pe piata nationala 8 modele Hyundai, din gama autoturismelor si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.(AS-autor: Ady Ivascu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie