DNA a extins ancheta asupra membrilor conducerii Universitatii de stat Ovidius

 

Anchetatorii DNA au chemat la audieri, luni dupa-amiaza, si pe prorectorul pentru Relatii internationale si studenti straini al Universitatii Ovidius, prof. dr. Gabriela Stanciu, dupa ce de dimineata au facut perchezitii în biroul rectorului, Danut Tiberius Epure, si la locuinta acestuia.

universitatea ovidius constantaSurse din DNA Bucuresti au confirmat ca rectorul Universitatii Ovidius, ales în urma cu doar un an si jumatate în urma în aceasta functie, este cercetat sub suspiciunea unor fapte de coruptie în legatura cu posibila favorizare declararii ca admisi a unor candidati de nationalitate straina, la Facultatea de Farmacie.

În momentul de fata continua perchezitiile la Universitatea Ovidius, din Constanta, surse interne precizând ca ca si prorectorul Gabriela Stanciu ar fi suspectata ca a primit mita, iar biroul rectorului este în continuare pazit de jandarmi pentru prezervarea probelor la fata locului.

Rectorul Universitatii Ovidius, Danut Epure, a fost ridicat miercuri dimineata de la locuinta sa, de procurorii DNA Bucuresti, pentru a fi audiat la sediul Rectoratului, fiind suspectat de luare de mita la examenul de admitere. De asemenea, surse din interiorul institutiei, au sustinut ca rectorul Epure ar fi fost mituit cu 4. 500 de euro, de catre candidati, pentru a le da subiectele examenului de admitere la Facultatea de Farmacie. Se pare ca banii au fost gasiti de procurori asupra lui Danut Tiberius Epure, în timpul perchezitiilor.

Legat de acest eveniment, presedintele Senatului Universitatii de stat Ovidius, prof. univ. dr. Petru Bordei, s-a declarat profund mâhnit de situatie si dezamagit. ‘Face foarte rau universitatii aceasta întâmplare nefericita, oricum se va finaliza, ea. Este pacat de munca, abnegatiile si eforturile uneori nefiresti a atâtor generatii de oameni, universitari, politicieni, oameni de bine sufletisti care au pus umarul pentru plasmuirea unei idei generoase si luminoase, nu doar în ultimii 23 de ani ci si înainte de Revolutie – fondarea Universitati de stat Ovidus, la Constanta. Ce sa spun este mare pacat si pentru studentii si absolventii nostri, caci asa se pune o pecete nefasta’ – a subliniat prof. univ. dr. Petru Bordei./(AS- autor: Dan Mihaescu, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie