Chiriile spatiilor industriale si logistice din Romania au ramas stabile

 

Chiriile spatiilor industriale si logistice din România au ramas stabile, în prezent nivelul chiriilor pentru spatii mari, ce depasesc 5.000 metri patrati, situându-se în intervalul 3,2 – 3,8 euro metrul patrat pe luna, se arata în raportul Global Occupancy Costs Logistics 2013 realizat de DTZ si remis marti AGERPRES.

spatii industriale si logistice, hala inchiriata, depozit‘Pe fondul unei cereri scazute, corelate cu un volum limitat al livrarilor anuntate, dezvoltarile de tip build-to-suit vor ramâne principalul stimulent al activitatii de constructii pe acest segment în România’, afirma Rodica Târcavu, head of Industrial Department DTZ Echinox.

DTZ a lansat raportul Global Occupancy Costs Logistics 2013, care prezinta costurile actuale de ocupare a spatiilor logistice prime în 64 de piete din întreaga lume. Raportul arata ca Asia Pacific gazduieste unele dintre cele mai ieftine, dar si cele mai scumpe piete logistice de pe glob. În China se gasesc primele trei cele mai ieftine piete logistice din lume – Wuhan, Shenyang si Chengdu. Pe de alta parte, celelalte piete din Asia Pacific opereaza ca platforme logistice mari si ofera, în mod natural, mai putine posibilitati de reducere a costurilor pentru chiriasi. Acestea includ Hong Kong si Singapore, pozitionate în primele cinci cele mai scumpe locatii.

La nivel global, Londra Heathrow ramâne piata cel mai putin accesibila. În Europa, orasele secundare, precum Marsilia si Anvers, ofera spatii logistice mai accesibile.

Raportul releva situatia chiriasilor din Europa care vor beneficia în continuare de o crestere modesta a costurilor. Prognoza pe urmatorii cinci ani preconizeaza o crestere medie anuala de 1,4% în Europa. Totusi, se remarca diferente între piete. Traiectoria cresterii din Dublin va continua si dupa 2014. Pe de alta parte, în Milano se asteapta cel mai mare declin al costurilor pe termen scurt si mediu.

Pentru Bucuresti, prognoza preconizeaza o crestere medie anuala de 0,8%.(AS-autor: Carmen Marinescu, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie