Presedintele CA al Romenergo, El Lakis Najib, a fost numit administrator provizoriu al SIF Banat-Crisana

 

Presedintele Consiliului de Administratie al Romenergo, cetateanul libanez El Lakis Najib, a fost numit administrator provizoriu în CA al SIF Banat-Crisana (SIF1), pe un loc ramas vacant înca de la AGA din aprilie, când doar sase din cele sapte locuri din CA au fost ocupate în urma votului actionarilor.

sif banat-crisana„În data de 26 iulie 2013, în conformitate cu prevederile legale si statutare, membrii Consiliului de Administratie l-au numit pe domnul Najib El Lakis în functia de administrator provizoriu al SIF Banat-Crisana pâna la adunarea generala ordinara a actionarilor”, se arata într-un comunicat transmis de SIF Banat-Crisana Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Dragos Bîlteanu a fost confirmat de AGA din aprilie 2013 la conducerea SIF1 Banat Crisana. Pe lânga Bîlteanu, Stefan Dumitru si Ion Stancu au fost reconfirmati. Consiliul a fost completat de Ali Lakis, reprezentant Banque SBA, Valentin Chiser, din partea grupului Romenergo, si Adrian Petreanu, manager de investitii la Ashmore Investment la Londra.

Tot în aceeasi AGA, Ioan Cuzman, aflat în conducerea SIF Banat-Crisana în ultimii 18 ani, nu a mai fost ales în Consiliul de Administratie de actionari.

Înainte de AGA din aprilie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a constatat ca grupul format din Aktra Holding Limited, Dragos Bîlteanu, El Lakis Najib si Romenergo sunt prezumati ca actioneaza concertat, detinând împreuna 8,95% din capitalul social al SIF Banat-Crisana. CNVM le-a limitat acestora dreptul la vot la 5% la AGA din aprilie, în care au fost alesi cei sase administratori si când s-a decis ca SIF sa nu distribuie dividende pentru prima data de la înfiintare.

SIF Banat-Crisana a anuntat, la mijlocul lunii iunie, ca a cumparat obligatiuni de aproape 27 milioane lei emise de catre Romenergo. Titlurile respective au o dobânda de 8% pe an.

Cea mai importanta investitie a SIF Banat-Crisana în acest an este preluarea controlului indirect al SIF Muntenia, prin cumpararea SAI Muntenia Invest. SIF Banat-Crisana va achita 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro) pentru 50,01% din actiunile Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), plus o componenta variabila în functie de evolutia activului net, iar plata pentru celelalte titluri va depinde de evolutia activului SIF Muntenia. I.P. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie