Ministerul Finantelor ofera un ajutor de stat companiei IBM, pentru crearea a 900 de locuri de munca – Proiect

 

Ministerul Finantelor va oferi un ajutor de stat în valoare de 21 mil. euro firmei americane IBM pentru crearea a 900 de locuri de munca în industria de IT&C, în cadrul unui proiect în valoare de 51,2 mil. euro.

ibm„SC IBM România SRL va primi 21 mil. euro pentru a dezvolta un proiect în Bucuresti si Brasov în activitati de consultanta în tehnologia informatiilor, pe baza Hotarârii de Guvern 797 din 2012“, se arata într-un raspuns adresat ZF de catre Ministerul de Finante privind situatia acordurilor de finantare emise de minister în perioada 2012-iulie 2013 în baza schemelor de ajutor de stat pentru investitii mari. Data emiterii acordului de finantare este 5 iulie 2013.

Acest proiect, împreuna cu unul al Endava, care activeaza în industria software la Bucuresti, Iasi si Cluj, sunt singurele doua proiecte care au primit finantare prin schema de ajutor de stat pentru investitii mari în 2013. En­da­va, care va angaja 500 de oameni în urma unui ajutor de stat de 9,5 mil. euro pentru un proiect de 20,6 mil. euro a primit acordul de finantare de la Ministerul de Finante pe 22 martie.

Nu este clar daca proiectul IBM care a primit ajutor de stat se refera la investitia anuntata de firma americana în 2011 în cadrul careia urmau sa fie angajati 3.000 de oameni la Târgu-Mures. IBM avea la sfârsitul anului trecut în jurul a 1.500 de angajati. Contactat de ZF, Valeriu Nistor, country sales director al IBM România, nu a comentat informatia.

Legea prevede ca aceste ajutoare sa fie acordate pentru noi angajari. Claudia Medrega, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie