Transparenta salariilor. De ce e importanta pentru angajati?

 

Cum stie un angajat ce salariu ar trebui sa primeasca? Rachel Sklar, fondator al proiectului Ratio and TheLi.st, program care militeaza pentru cresterea prezentei si succesului femeilor în antreprenoriat, spune ca cel mai simplu sa-si întrebe colegii cât câstiga, citata de Business Insider.

SalariiÎntr-un video, postat recent pe reteaua de socializare LinkedIN, Sklar spune ca cel mai important pont pe care l-a primit în cariera sa a fost “cunoaste-ti valoarea si apreciaza corect câti bani ar trebui sa câstigi”.

Ea sfatuieste tinerii angajati sa-si întrebe colegii cât câstiga. „Imi doresc sa fi stiut de la început cât e de important sa ai grija de tine din punct de vedere financiar”, a spus ea.

Cunoasterea salariilor colegilor poate fi importanta si pentru negocierea salariului. De cele mai multe ori, companiile nu ofera informatii cu privire la nivelul de salarizare pentru diferite functii.

În masura în care retele sociale continua sa joace un rol tot mai important în viata angajatilor oferind tot mai multa transparenta la locul de munca, nivelul de salarizare nu va mai cel mai probabil în scurt timp un subiect tabu între angajati. zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie