De anul viitor, Ministerul Muncii va avea Oficiul de Mediere a Conflictelor de Munca

 

Oficiul de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca de pe lânga Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice va deveni operational pâna la jumatatea anului viitor, a anuntat, vineri, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana.

medierea conflictelor de munca‘Organizatia Internationala a Muncii ne-a asigurat posibilitatea formarii gratuite a 25 de arbitri si 25 de mediatori, care urmeaza sa lucreze în cadrul noului Oficiu de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca. Acestia vor avea competente de formare a altor arbitri si formatori, astfel încât conflictele colective de munca sa poata fi prevenite. Oficiul necesita oricum prezenta unor experti internationali, care sa defineasca ocupatia de mediator’, a afirmat Doina Pana, cu ocazia masei rotunde cu tema ‘Consultarea actorilor non-institutionali în procesul decizional’, organizata de Institutul European pentru Democratie Participativa (IEDP) Qvorum.

Potrivit ministrului citat, înfiintarea oficiului ar conduce si la degrevarea instantelor de judecata de câteva sute de mii de dosare, în conditiile în care, la ora actuala, exista circa 200.000 de procese pe rol în instante, pe tema conflictelor de munca.(AS-autor: Magdalena Tanasescu, editor: Andreea Marinescu),agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie