Salariul minim 1.000 de lei, salariul maxim 7.000 de lei – prevederile noii legi a salarizarii, care ar putea intra in vigoare de anul acesta

 

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca vrea sa modifice Legea salarizarii, incluzând în „anvelopa nationala” cheltuieli de personal pentru fiecare institutie, respectiv primarii, consilii judetene, ministere, dar si „un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim”.

Salarii„Am discutat cu cei prezenti la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intentionez ca în anvelopa nationala – sapte la suta din PIB negociata cu partenerii nostri internationali – sa facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare institutie în parte – primarie, CJ, minister – sa avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei si un salariu maxim. Cred ca un raport de 1 la 7 va fi, adica cel mai mare salariu sa fie de 7.000 de lei si în acestea conducatorul institutiei, pe baza unor criterii, sa poata stabili mult mai flexibil de câti oameni are nevoie, cum îi stimuleaza pe cei care au rezultate în activitate, cum îi sanctioneaza. Asta înseamna modificarea Legii salarizarii care, de fapt, nu a fost niciodata pusa în aplicare, a fost doar o idee, din pacate, finalizata cu un faliment si a Legii functionarului public””, a declarat, într-o conferinta de presa, Victor Ponta.

Întrebat când va intra în vigoare noua lege a salarizarii, Ponta a raspuns ca îsi doreste ca acest lucru sa se întâmple în 2013.

„Eu îmi doresc anul acesta, odata cu Legea bugetului public, ca sa poata fi aplicata odata cu noul buget, în 2014. Trebuie sa ne încadram în sapte la suta din PIB, orice încalcare a acestei prevederi înseamna nu doar încalcarea unor angajamente la nivel national, ci înseamna o nesustenabilitate a administratiei publice românesti”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta se afla, joi, într-o vizita oficiala în municipiul Sibiu. Premierul a avut, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, o întâlnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale, ai institutiilor deconcentrate si cu alesi locali din judet, la care au participat peste o suta de persoane.

Presedintele Traian Basescu  a declarat, în 19 iulie, la întâlnirea cu delegatia FMI, CE si BM, ca o noua lege a salarizarii trebuie sa fie o prioritate a noului acord cu organismele internationale, precizând ca desi se vorbeste de elaborarea unui nou act normativ, nu trebuie uitat ca exista deja o lege, care nu e aplicata. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie