Presedintia sustine ca CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa incheierea procesului de licitatie

 

CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa încheierea licitatiei, precizeaza purtatorul de cuvânt al sefului statului, anuntând ca presedintele Basescu îl invita pe Victor Ponta sa nominalizeze cele 3 contracte de privatizare care, potrivit premierului, au primit avizul Consiliului.

csatPurtatorul de cuvânt al presedintelui Bogdan Oprea afirma, „referitor la declaratiile ministrului interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, facute joi, 25 iulie, la Sibiu, potrivit caror Consilul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ar fi avizat trei contracte de privatizare”, ca „CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa încheierea procesului de licitatie”.

„De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si pâna în prezent, CSAT nu a avizat niciodata un contract de privatizare dupa încheierea procesului de licitatie, acest lucru neintrând în atributiile CSAT. Presedintele României, domnul Traian Basescu, îl invita pe ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, sa nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT”, afirma Oprea.

Potrivit acestuia, Basescu îl roaga pe Ponta „sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme într-un nou esec de tip «Oltchim» care ar afecta grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala”.

„De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor si prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat sa-si asume responsabilitatea care decurge din functiile pe care le îndeplineste în derularea privatizarii companiei CFR Marfa SA. Având în vedere ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta considera ca procesul de privatizare a CFR Marfa SA desfasurat pâna în prezent este un succes, domnul presedinte Traian Basescu îl roaga pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa depuna toate eforturile necesare pentru ca aceasta privatizare sa nu se tranforme într-un nou esec de tip «Oltchim» care ar afecta grav si salariatii si compania Oltchim si economia nationala”, precizeaza Oprea.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca „daca CSAT nu avizeaza privatizarea CFR Marfa” aceasta nu va fi facuta, afirmând însa, ca anterior, CSAT a avizat trei privatizari, ceea ce înseamna ca a „actionat ilegal”. Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie