Omar Hayssam a refuzat sa dea declaratii in fata procurorilor DNA

 

Omar Hayssam a fost adus, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de privatizarea fostei Întreprinderi de Piese Radio si Semiconductori (IPRS) Baneasa. Sirianul a stat la sediul DNA aproximativ 40 de minute.

omar hayssamOmar Hayssam a plecat de la sediul DNA, iar potrivit unor informatii, acesta ar fi refuzat sa dea declaratii în fata procurorilor.

Sirianul Omar Hayssam a fost adus, în jurul orei 8.30, de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat, pentru audieri în dosarul privind privatizarea IPRS Baneasa, cauza vizând depunerea mai multor înscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a firmei reprezentate de sirian, pentru a putea participa la procedura. Dosarul pe care îl are înca din 2005 la DNA a stagnat când Omar Hayssam a fugit din tara.

IPRS Baneasa a fost înfiintata în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 actiuni al întreprinderii a fost cumparat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlata de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Baneasa si-a încetat activitatea. Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani si, respectiv, trei ani, pentru rapirea celor trei jurnalisti, înselaciune în cazul „Volvo” si fraude în cauza „Foresta Nehoiu”, sirianul fiind judecat în alte doua dosare, pentru fuga din România si pentru delapidare. Mihaela Cojocariu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie