Comisia pentru sanatate publica din cadrul Parlamentului European voteaza interzicerea tigarilor subtiri si aromate

 

Fumatul este principala cauza a deceselor ce ar putea fi prevenite in UE: 700.000 de morti pe an. Pe 10 iulie, comisia pentru mediu si sanatate publica de la Parlamentul European a votat reguli noi ce includ interzicerea aromelor in produsele din tutun, interzicerea tigarilor subtiri si cerinta ca avertizarile privind afectarea sanatatii sa fie prezente pe ambele parti ale pachetului.

tigari slim„Obiectivul este de a impiedica recrutarea de noi fumatori din randul tinerilor”, a spus raportoarea Linda McAvan (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Regatul Unit), aratand ca, desi numarul fumatorilor este in scadere, proportiile se schimba in mod ingrijorator, 29% din fumatori fiind tineri.

Directiva adusa la zi, modificata de comisia pentru mediu si sanatate publica de la Parlamentul European, interzice folosirea aromelor in produsele din tutun – pentru a le face mai atractive, cere ca avertizarile privind afectarea sanatatii sa fie prezente pe ambele parti ale pachetului si sa acopere cel putin 75% din suprafata, cere interzicerea tigarilor subtiri (cu diametrul sub 7,5 mm) si a pachetelor cu mai putin de 20 de tigari si interzicerea reclamelor inselatoare (gen „ tigari usoare”).

Tigarile electronice pot fi vandute doar conform regulilor existente, ca produse medicinale, a mai spus comisia pentru sanatate publica, adaugand ca, „dat fiind potentialul acestora de a ajuta la renuntarea la fumat, statele membre ar trebui sa se asigure ca produsele pot fi vandute si in afara farmaciilor”.

Dezbaterea si votul in plen sunt programate pentru 9 si 10 septembrie. Versiunea finala a regulilor trebuie aprobata de statele membre. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie