Raiffeisen Bank a lansat o emisiune de obligatiuni pe trei ani, in valoare de 225 milioane lei

 

Raiffeisen Bank România a devenit ieri a treia companie care a apelat la împrumutul obligatar pe piata interna, lansând ieri o emisiune de obligatiuni pe trei ani, în valoare de 225 milioane lei, pentru care oferea o dobânda de doar 5,5%, în conditiile în care pentru depozitele pe 3 ani ofera o dobânda de 4,6%.

raiffeisen bankRaiffeisen a reusit sa plaseze ieri toata oferta de obligatiuni corporative si a închis anticipat subscrierile.

Emisiunea, intermediata de Raiffeisen Capital & Investment,  a fost plasata predominant catre investitori locali, a anuntat ieri banca.

Raiffeisen intentioneaza sa listeze listeze obligatiunile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si estimeaza ca tranzactionarea va începe în jurul datei de 1 august.

Dobânda negociata de Raiffeisen cu investitorii este sub precedentele doua emisiuni lansate pâna acum de UniCredit Tiriac Bank si GDF Suez Energy România, dar are si cea mai mica maturitate dintre cele trei emisiuni.

Prima emisiune de obligatiuni corporative a fost lansata pe piata interna de GDF Suez Energy România, de 250 milioane lei, pe 5 ani, pentru care s-a oferit un cupon de 7,4% pe an.

A urmat apoi UniCredit Tiriac Bank, care plasat obligatiuni pe 5 ani, în valoare de 550 milioane lei, pentru care a oferit un cupon de 6,35% pe an.

Prin prezenta emisiune de obligatiuni, Raiffeisen s-a apropiat foarte mult de costul de împrumut al statului român, care ultima oara a acceptat sa plateasca un randament mediu de 4,74% pe an la obligatiunile pe 3 ani, cu un cupon de 6% pe an. La depozitele pe 3 ani, Raiffeisen ofera o dobânda de 4,60%, numai ca depozitele prezinta riscul retragerii înainte de termen.

Toate obligatiunile lansate pâna în prezent pe piata interna au o valoare nominala de 10.000 lei, similar cu titlurile de stat.

Moody’s Investors Service a acordat acestei emisiuni de obligatiuni ratingul preliminar (P)Ba1. Marius Pirloiu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie