Semnal de încurajare de la seful Société Génerale, care anunta ca urmeaza o crestere „inteligenta” pentru BRD, dupa doi ani dificili

 

Cel mai influent bancher strain care a vizitat Bucurestiul în ultimii ani se declara încrezator în revenirea economiei locale.

Frédéric OudéaSociété Génerale, unul dintre cele mai puternice grupuri ban­care europene, îsi reafir­ma angajamentul strategic fata de România, iar 2014 va fi pentru filiala sa locala BRD un an de cres­tere si de progres în refacerea rentabilitatii, spune Frédéric Oudéa, pre­sedinte director general al SocGen.

El s-a aflat la sfârsitul saptamânii trecute la Bucuresti pentru a da un semnal de încurajare celor peste 8.000 de angajati ai BRD pe care i-a îndemnat sa „întoarca pagina“ dupa doi ani dificili si sa readuca banca pe crestere. Cu acelasi prilej bancherul francez a avut întâlniri cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, pe care i-a asigurat ca SocGen va continua sa finanteze România.

„Este momentul ca BRD sa întoar­ca pagina si sa mearga mai departe, sa capitalizeze pe seama fortei de care dispune. Are un personal motivat, are toate ingredientele pentru revenire. Plec de aici încrezator“, a declarat Frédéric Oudéa vineri dupa-amiaza într-un interviu acordat ZF.

Seful SocGen spune ca se asteapta ca economia României sa creasca anul acesta cu peste 2% si vrea ca BRD sa participe la aceasta revenire. El nu a dorit sa anticipeze în privinta rezultatelor financiare pe S1 care urmeaza sa fie date publicitatii pe 1 august, însa s-a declarat „încrezator“ în traiectoria BRD pe parcursul trimestrelor urmatoare.

Oudéa, 50 de ani, vine cu o evaluare diametral opusa celei avansate sap­ta­mâ­na trecuta de analistii agentiei americane de rating Moody’s care au taiat calificativul BRD pentru depozite pe termen lung îndoindu-se, între altele, de capacitatea bancii de a-si reface profi­ta­bilitatea si de perspectivele de sca­dere a costului riscului. „Evaluarea noastra este exact opusul celei facute de Moody’s. Noi avem sentimentul ca România chiar este în curs de regasire a cresterii, are premisele asanarii finante­lor publice si ale unei competitivitati deja confirmate de evolutia exporturilor. Vedem o perspectiva economica buna în urmatorii 2-3 ani. Tot contrar opiniei Moody’s noi avem o perspectiva total pozitiva asupra BRD, cu o crestere bine gestionata, îmbuna­ta­tiri la nivelul profitabilitatii si al costului riscului.“ Oudéa spune ca obiectivul si ambitia echipei de la BRD conduse de Philippe Lhotte sunt ca 2014 sa fie un an de crestere. Razvan Voican, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie