Un medic chirurg din Bârlad, urmarit penal pentru ca a intretinut relatii sexuale cu o minora

 

Medicul chirurg Octavian Marcu de la Spitalul de Urgenta ‘Elena Beldiman’ din Bârlad, suspectat ca ar avea legaturi cu disparitia unei adolescente în vârsta de 17 ani, este urmarit penal, fiind acuzat ca a întretinut relatii sexuale cu minora, fapta pedepsita de lege cu închisoarea de la 3 la 12 ani.

CatuseMedicul este principalul suspect si în dosarul de omor deschis de procurorii vasluieni în cazul disparitiei fetei.

Politistii criminalisti au efectuat sâmbata trecuta perchezitii la mai multe proprietati – locuinte, terenuri si autoturisme – ale medicului chirurg de la Spitalul de Urgenta ”Elena Beldiman” din Bârlad, despre care anchetatorii cred ca ar avea legatura cu disparitia unei adolescente în vârsta de 17 ani, care a disparut de acasa de la începutul lunii martie. Perchezitii au avut loc si la camera de garda a spitalului bârladean.

Tânara, care învata la un liceu din Bârlad, ar fi început o relatie cu medicul chirurg Octavian Marcu, dupa care l-ar fi santajat pe acesta ca face publica relatia.

Dupa mai mult de trei luni de la declansarea cercetarilor, politistii din Bârlad si-au declinat competenta în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul disparitiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

”Minora si Octavian Marcu întretineau relatii intime înca din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacienta medicului. Acesta a afirmat ca minora si cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca sa nu faca publica relatia lor si ca ulterior s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se afla liceul la care învata pentru a-i da o anumita suma de bani. Medicul a mai spus ca a dus-o apoi pe fata cu masina, undeva la iesirea din municipiul Bârlad”, a declarat procurorul criminalist Alice Ruja.

Medicul a avut, potrivit anchetatorilor, mai multe declaratii contradictorii cu privire la legaturile pe care le-a avut cu fata disparuta, motiv pentru care a devenit principalul suspect în dosarul de omor deschis la Parchetul de pe lânga Tribunalul Vaslui în acest caz. La rândul sau, el a depus o plângere împotriva fetei, pe care a acuzat-o de santaj. Medicul a spus ca a facut unele declaratii pe care si le-a retras ulterior, pe motiv ca ar fi „labil psihic”.

Medicul Octavian Marcu este momentan în concediu de odihna, împreuna cu sotia sa, medic la aceeasi unitate sanitara.

Octavian Marcu este casatorit si are doi copii. El este implicat si în viata politica, fiind la alegerile locale din anul 2012 candidatul PDL pentru functia de primar al municipiului Vaslui. El a candidat si la alegerile parlamentare de anul trecut, pe listele ARD, însa nu a obtinut un post în Parlament.(AS – autor:Loredana Ciobanu, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie