Spania, interesata de investitii in sectorul bancar din Romania

 

Spania ar fi interesata de investitii directe în sectorul bancar din România, a declarat ambasadorul spaniol la Bucuresti, Estanislao de Grandes Pascual. Totodata, acesta a mentionat ca Madridul ar putea oferi sprijin privind modernizarea ANAF-ului.

banco santanderEstanislao de Grandes Pascual considera ca este necesara o prezenta mai imporanta a bancilor spaniole pe piata româneasca, potrivit Agerpres. El a aratat ca, pâna acum, prezenta institutiilor financiare spaniole a fost doar indirecta, prin participatii la Grupul austriac Erste, actionarul majoritar al BCR, si prin Garanti Bank (Turcia).  “A fost o chestiune ridicata de partea româna, care este foarte interesata – si noi de asemenea – în întarirea prezentei bancilor spaniole în România, pentru ca pâna acum prezenta noastra este doar indirecta: prin intermediul BCR, La Caixa are participatii în Erste Bank, care are, la rândul sau, participatii în BCR.

De asemenea 25% din Garanti Bank este detinuta de Banco Bilbao. Deci este doar o prezenta indirecta si am vrea o prezenta mai clara a bancilor spaniole, care sunt între cele mai importante banci din lume, cum ar fi Banco Santander, Banco Bilbao, Banco Popular si altele”, a afirmat ambasadorul Spaniei la Bucuresti. De asemenea, Madridul ar putea oferi sprijin în modernizarea administratiei românesti, a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).A.T. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie