Ministrul Doina Pana, anunta ca firma germana Leoni, va angaja o mie de oameni in plus la fabrica din municipiul Bistrita

 

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pana, care este si deputat PSD de Bistrita-Nasaud, a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca firma germana Leoni, care detine în municipiul Bistrita o fabrica de cablaje si echipamente auto, doreste sa angajeze în plus aproape o mie de oameni.

doina panaMinistrul a facut declaratia în contextul unei întrebari venite din partea unui jurnalist, în legatura cu efectele vizitelor externe ale Guvernului Ponta.

„Eu pot sa va spun deja ceva palpabil. În urma vizitei anterioare în China, niste investitori strategici, care si în 2010 au încercat sa cumpere Oltchim, dar li s-a dat pas, sunt dintre petitorii seriosi ai Oltchim-ului, care va putea sa fie pregatit sa urmeze etapele pentru privatizare. Deci este un succes deja realizat. În urma vizitei în Germania, în urma faptului ca noi, ca tara, avem un rating ridicat de când premierul Ponta conduce guvernul, ca avem stabilitate, astazi de exemplu am avut la Bistrita o întâlnire cu noua conducere a firmei Leoni si bazele Leoni în România cresc, iar în Bistrita vor mai angaja circa o mie de oameni. Asta cred ca este ceva extraordinar. Chiar daca pare ca e cu bataie lunga, nu este. Tine de faptul cum suntem vazuti în exterior, stabilitatea care este la noi în tara, predictibilitatea pe care investitorii straini o vad. Toate vizitele astea sunt urmate concret de masuri”, a spus Pana.

Fabrica româno-germana Leoni Bistrita a fost inaugurata în urma cu 11 ani si acolo lucreaza peste 3.500 de oameni din judet, dar si din judetele limitrofe, fiind în fiecare an pe primul loc în topul firmelor din judetul Bistrita-Nasaud atât ca numar de angajati, cât si ca cifra de afaceri.(A – autor: Tina Tucui, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie