Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, contesta acuzatiile DNA

 

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, trimis în judecata de procurorii anticoruptie, sustine ca ‘acuzatiile aduse de DNA sunt nefondate’ si ca ‘finantarile efectuate de municipalitate asociatiilor sportive au fost facute conform prevederilor legale’.

constantin boscodealaEdilul Buzaului a declarat joi pentru AGERPRES, la venirea sa din concediu, ca sunt inexacte cele trei capete de acuzare referitoare la Complexul Sportiv Gloria Buzau dupa ce acesta a intrat în proprietatea publica a municipiului.

‘Suma de 1.633.496,32 lei, pe care DNA o considera finantare nerambursabila ilegala, este de fapt facuta conform sumelor prevazute în bugetul local, în 2008, pe baza unei licitatii. (…) Suma nici nu a fost foarte mare, pentru ca în acel an echipa evolua în Divizia A’, a precizat Constantin Boscodeala.

În ceea ce priveste prejudiciul adus bugetului local cu suma de 587.942,55 lei, reprezentând ‘veniturile nerealizate din exploatarea bunului’, primarul Boscodeala sustine ca ‘este de fapt o suma pe care Asociatia Sportiva FC Gloria a obtinut-o din contracte de sponsorizare si publicitate’.

‘În ceea ce priveste cea de-a treia suma, 2.675.555,22 lei, prejudiciu adus în urma acordarii în folosinta gratuita unei parti din Complexul Sportiv Gloria, îmi ridica si mie semne de întrebare. Nu stiu cum a fost calculata suma aceasta, atât timp cât terenul este în folosinta gratuita a Asociatiei Sportive Vointa’, a mai spus primarul Constantin Boscodeala.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a fost trimis marti în judecata de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru comiterea a trei infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificata cu un prejudiciu de circa 4,2 milioane de lei.(A-autor:Dorin Ivan, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie