Un milion de euro va investi producatorul pufuletilor Gusto, in dotarea fabricii cu panouri solare

 

Compania PHOENIXY, cel mai mare producator de pufuleti din România, investeste 900. 000 de euro în dotarea cu energie solara a fabricii de la Baicoi.

pufuleti gustoCostul total al investitiei reprezinta investitie proprie, iar 12% finantare europeana, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obtinute prin economisirea energiei, este de trei ani. Productia anuala va fi de 1,109 MWh, reducând înca din primul an consumul de energie conventionala cu 38%. ”Vom continua investitiile în technologie, aparatura si inovatie!!,  spune Eliodor Apostolescu, directorul general al companiei Phoenix.

PHOENIXY este un jucator major pe piata româneasca de pufuleti, având o productie zilnica de mai bine de un million de pungi de pufuleti. Pufuletii sunt vânduti atât în România cât si în strainatate, în peste 20 de tari, exporturile înregistrate de companie crescând cu ~30% fata de anul 2012.

Phoenix este liderul pietei locale de pufuleti, cu o cota de piata de 70% si o cifra de afaceri de peste 18 milioane euro. Ana-Maria Smadeanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie