Sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara pentru mediul urban, a fost aprobat

 

In Monitorul Oficial nr. 430 din 15 iulie 2013 a fost publicata H.G. nr. 448/2013 privind stabilirea proiectului „Sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara pentru mediul urban“ ca proiect de infrastructura si desemnarea Departamentului pentru proiecte de infrastructura si investitii straine ca unitate de achizitii centralizata.

monitorul oficial al romanieiIn cadrul actului normativ se arata:

Proiectul „Sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara pentru mediul urban“, destinat realizarii infrastructurii informatice necesare si colectarii de date pentru inregistrarea sistematica in cadastru si cartea funciara si efectuarea publicitatii imobiliare prin mijloace electronice, se desemneaza ca proiect de infrastructura, potrivit prevederilor art. 16 alin. (10) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine se desemneaza ca unitate de achizitii centralizata in scopul achizitiei produselor, serviciilor si lucrarilor aferente proiectului de infrastructura prevazut la alin. (1).

Autoritatea contractanta beneficiara a achizitiilor aferente proiectului de infrastructura prevazut la alin. (1) este Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine realizeaza, in numele si pentru autoritatea contractanta beneficiara:

  • achizitia serviciilor de consultanta necesare pentru intocmirea documentatiei tehnico-economice si a studiului de fundamentare;
  • derularea procedurii de atribuire a contractului, in numele autoritatii contractante beneficiare, in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Implementarea efectiva a proiectului de infrastructura prevazut la art. 1 se face de catre autoritatea contractanta beneficiara, in baza contractului atribuit in conditiile prevazute la alin. (1) lit. b).

Autoritatea contractanta beneficiara are obligatia sa incheie contractul respectiv cu entitatea careia i-a fost atribuit de catre Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine in conditiile legii.

Finantarea realizarii proiectului de infrastructura prevazut la art. 1 se face exclusiv de catre ofertantul desemnat castigator al procedurii de atribuire, in conditiile legii, si recuperarea investitiei se realizeaza exclusiv pe baza veniturilor colectate, potrivit clauzelor contractuale si prevederilor legale incidente, de la utilizatorii serviciilor publice in cauza.

In termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, autoritatea contractanta beneficiara are obligatia de a transmite catre Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine, in vederea realizarii atributiilor prevazute de lege in legatura cu proiectul de infrastructura prevazut la art. 1, urmatoarele:

  • extras din bugetul autoritatii contractante privind cheltuielile aferente achizitiei tuturor produselor, serviciilor si lucrarilor aferente proiectului, respectiv credite bugetare si credite de angajament, dupa caz;
  • extras din planul anual de achizitii privind achizitiile de produse, servicii si lucrari aferente proiectului;
  • extras din planul anual de investitii publice privind proiectul;
  • copii ale versiunii actuale, incluzand orice modificari, completari, anexe si altele asemenea, ale analizelor cost-beneficiu si ale documentatiilor tehnico-economice avand ca obiect proiectul sau in legatura cu proiectul;
  • copii ale oricaror acte de reglementare, avize, autorizatii, acorduri si altele asemenea avand ca obiect proiectul sau in legatura cu proiectul;
  • copii ale oricaror contracte in vigoare, inclusiv orice anexe, acte aditionale sau altele asemenea, care au ca obiect achizitia de produse, servicii sau lucrari aferente proiectului sau in legatura cu proiectul;
  • orice alte acte, documente, analize, strategii, studii, rapoarte, realizate de catre autoritatea contractanta beneficiara sau de catre terti in beneficiul autoritatii contractante beneficiare, privind proiectul sau in legatura cu proiectul. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie