Sase universitati autorizate nu mai pot organiza admitere din cauza neregulilor si a faptului ca nu au solicitat evaluare la termen. Vezi care sunt

 

Sase institutii de învatamânt superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, începând cu anul universitar 2013-2014, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Învatamânt Superior Mihnea Costoiu.

studenti 2Cele sase universitati vor intra în lichidare pentru toate programele de studii de licenta, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, atragând atentia candidatilor ca trebuie sa verifice la fiecare universitate daca programul de studii pentru care opteaza este autorizat provizoriu sau acreditat.

Institutiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologica „Traian” din Deva, Fundatia Univeristara „Milenium” din Timisoara, Fundatia pentru Promovarea Învatamântului European (FINE) – Universitatea Wales- România din Bucuresti si Asociatia pentru Învatamânt Superior în Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.

Pentru toate programele de studii de licenta din structura acestora, prin Hotarârea de Guvern 707/2012 s-a prevazut obligatia de a solicita intrarea în legalitate pâna la 31 martie 2013, respectiv sa faca solicitare de evaluare, a explicat ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu.

Astfel, Universitatea „Mihai Viteazul” din Craiova are în structura sa sase programe de studii universitare de licenta autorizate înperioada 1997 – 2003. Aceste programe au depasit termenele de evaluare în vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare, a precizat Mihnea Costoiu.

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi are în structura sa doua programe de studii universitare de licenta ce au depasit termenele de evaluare: evaluare periodica la cinci ani pentru programul de studii Teologie romano catolica pastorala respectiv acreditare pentru programul de studii Teologie romano catolica didactica (autorizare provizorie – în 1995). Din anul 1995 institutia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare.

Societatea Ateneul Român- Universitatea Ecologica „Traian” din Deva are în structura sa trei programe de studii universitare de licenta autorizate înperioada 2002 – 2003. Aceste programe au depasit termenele de evaluare în vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.

Fundatia Univeristara „Milenium” din Timisoara are în structura sa un program de studii universitare de licenta autorizat în 2004. Acest program a depasit termenul de evaluare în vederea acreditarii.
Din anul 2004 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.

Fundatia pentru Promovarea Învatamântului European – Universitatea Wales – România din Bucuresti are în structura sa doua programe de studii universitare de licenta autorizate în anul 2003, ce au depasit termenele de evaluare în vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.

Asociatia pentru Învatamânt Superior în Comert si Turism – Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti are în structura sa un program de studii universitare de licenta autorizat în 2004, ce a depasit termenul de evaluare în vederea acreditarii. Din anul 2004 institutia nu a mai facut nicio solicitare de evaluare.

Potrivit lui Costoiu, alte patru universitati, de aceasta data acreditate, au intrat în proces de monitorizare dupa ce au fost înregistrate mai multe nereguli.

Este vorba despre Univeristatea „Mihail Kogalniceanu” din Iasi, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timisoara, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti si Institutul Teologic Romano Catolic din Bucuresti.

Potrivit ministrului Costoiu în total din acest an vor intra în lichidare 183 de specializari din 37 de institutii de învatamânt superior din tara. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie