Legea care modifica OUG privind achizitiile publice, trimisa spre reexaminare de presedintele Traian Basescu

 

Presedintele Traian Basescu cere reexaminarea unei legi pentru modificarea si completarea unei OUG privind contractele de achizitie publica, precizând ca multe articole au fost modificate prin alte legi, iar Ordonanta în sine a fost abrogata prin alte acte normative.

achizitie-publicaPotrivit Presedintiei, seful statului a retrimis la Parlament Legea care aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului 143/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

„Ordonanta de Urgenta aprobata prin legea transmisa spre promulgare a modificat si completat o serie de prevederi ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006. De la momentul emiterii Ordonantei de Urgenta nr. 143/2008 si pâna în prezent o mare parte dintre articolele modificate si/sau completate de acest act normativ, precum cele prevazute la pct. 1, pct. 3 – 7, pct. 9, pct. 11, pct. 15 – 16, pct. 17, pct. 19, pct. 21-29 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 143/2008, fie a suferit modificari ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogata expres de alte acte normative”, se arata în cererea presedintelui Basescu.

Presedintele invoca, în cerere, „necesitatea respectarii principiilor sistematizarii legislatiei si coerentei legislative”. Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie