Soferii care isi innoiesc permisul auto vor fi obligati sa-si faca vizita medicala

 

Soferii care îsi înnoiesc permisele de conducere înainte ca perioada de valabilitate a acestora sa expire nu vor mai putea sa evite testele medicale care atesta ca sunt apti sa conduca autovehicule, asa cum se întâmpla pâna acum, conform unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, pus în dezbatere publica astazi.

Concediu medicalOrdinul stabileste conditiile în care vor fi eliberate permisele de conducere, iar printre actele necesare se afla si „documentul din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere”. Acest act trebuie prezentat indiferent daca preschimbarea permisului de conducere are loc înainte sau dupa expirarea valabilitatii acestuia.

Cu toate acestea, daca soferul solicita eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este nevoie de actul privind testele medicale. Duplicatul permisului nu îi prelungeste însa valabilitatea.

În prezent, daca un sofer doreste sa îsi reînnoiasca permisul de conducere înainte ca valabilitatea actului sa expire, nu este nevoie de teste medicale privind aptitudinea de a conduce autovehicule.

Ordinul de ministru mai stabileste ca actele pentru reînnoirea permiselor de conducere emise dupa 1 ianuarie 2009 pot fi trimise si prin posta, la serviciile comunitare de eliberare a permiselor. Andrei Luca Popescu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie