Programul privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri – Extinderea cheltuielilor eligibile

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 424 din data de 12 iulie 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 453/2013 pentru modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii.

imm-uriHotararea de guvern extinde cheltuielile considerate eligibile in cadrul programului privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, prin includerea cheltuielilor legate de realizarea si achizitia de constructii cu destinatie prestarea altor servicii pentru care se solicita finantarea.

Reamintim ca, in conformitate cu prevederile HG nr. 247/2013, ajutoarele de minimis se acorda IMM-urilor sub forma de sume nerambursabile in procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita valorii maxime de 200.000  euro, echivalent in lei, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor care desfasoara activitate in domeniul transportului rutier.

Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri pentru finantare este 2013-2014, cu posibilitatea prelungirii. Plata ajutorului de minimis se efectueaza in perioada 2014-2016, in limita bugetului anual alocat.

Beneficiarii programului au obligatia de a crea pana la finalizarea investitiei si de a mentine pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea acesteia:
– cinci locuri de munca, din care cel putin doua locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de pana la 100.000 euro, inclusiv;
– sapte locuri de munca, din care cel putin trei locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro pana la 200.000 euro, inclusiv.

Sunt considerate cheltuieli eligibile cheltuielile legate de investitiile in active corporale referitoare la:
– realizarea de constructii noi cu urmatoarele destinatii: industriala, invatamant, stiinta, cultura si arta, ocrotirea sanatatii, asistenta sociala, cultura fizica si agrement, precum si prestarea altor servicii, in vederea desfasurarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare;
– achizitia de constructii cu urmatoarele destinatii: industriala, invatamant, stiinta, cultura si arta, ocrotirea sanatatii, asistenta sociala, cultura fizica si agrement, precum si prestarea altor servicii, in vederea desfasurarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare;
– echipamente tehnologice – masini, utilaje si instalatii de lucru;
– aparate si instalatii de masurare, control si reglare;
– mijloace de transport neinmatriculabile, pentru sustinerea activitatii intreprinderii;
– echipamente IT.
juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie