Hortifruct si-a retras castravetii Farbio de pe piata. Vezi de ce

 

Cea mai mare organizatie de producatori, SC Hortifruct SRL, a anuntat ca, începând cu 10 iulie, va începe retragerea de pe piata a 1.000 de tone de castraveti Farbio, potrivit Ministerului Agriculturii.

castraveti farbio hortifructSC Hortifruct SRL estimeaza a fi retrasa de pe piata o cantitate 1000 tone castraveti din soiul Farbio. Data estimata de începere a masurii este 10 iulie 2013.

Cantitatile de produse retrase sunt distribuite gratuit urmatoarelor categorii de beneficiari: asociatii sau fundatii care furnizeaza servicii sociale pentru diverse categorii de persoane aflate în risc de excluziune sociala si asigura masa beneficiarilor si/sau deruleaza activitati de preparare si distribuire de hrana si ajutoare alimentare; unitati penitenciare, scoli, institutii publice de educatie si tabere de vacanta pentru copii, precum si catre institutii/unitati/centre publice de asistenta sociala, care beneficiaza de aceste cantitati suplimentar fata de cantitatile pe care le achizitioneaza în mod obisnuit din aceste produse.

Organizatia producatorilor spune ca au recurs la acest lucru din cauza supraproductiei si, prin urmare, a pretului prea mic pe piata.

„Este vorba despre retrageri prevazute în ordinul privind recunoasterea a organizatiilor de producatori si a grupurilor de producatori în sectorul fructe si legume. Este din cauza pretului mic, dar si din alte motive pentru care se pot face retrageri de produse de pe piata”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristian Rusu, presedintele Hortifruct. Cristina Dinu, rtv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie