ArcelorMittal Galati va reduce consumul specific de energie cu 15% in urmatorii cinci ani, prin Proiectul Energize

 

ArcelorMittal Galati a lansat Proiectul Energize, care are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15%, în urmatorii cinci ani, potrivit unui comunicat de presa remis, luni, AGERPRES.

arcelormittal‘Ne concentram pe obtinerea unui tratament corect în ceea ce priveste suprataxarea resurselor energetice. În acelasi timp, lansam si o serie importanta de initiative, orientate exclusiv pe reducerea consumurilor si pe cresterea eficientei energetice’, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati.

Ca parte a noului Program de Transformare ARC 2015+, Proiectul Energize are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15%, în urmatorii cinci ani.

‘Primul pas al acestui proiect, deja finalizat în proportie de 90%, este analizarea nivelului actual al consumurilor de electricitate, combustibili, abur, apa, azot, argon si alte resurse valoroase. A doua etapa are ca scop identificarea solutiilor de crestere a eficientei utilizarii energiei. Planul de actiune rezultat acopera o gama larga de domenii (de la echipamente si procese energo-intensive, pâna la activitati de birou) si implica întreaga organizatie: sectorul operational, de mentenanta, investitii si achizitii. Proiectul Energize vizeaza, de asemenea, si cresterea constientizarii angajatilor cu privire la utilizarea eficienta a resurselor energetice’, informeaza comunicatul ArcelorMittal Galati.

În ultimii 10 ani, ArcelorMittal Galati a investit aproape 800 de milioane de euro pentru modernizari tehnologice ale unitatilor de productie si pentru înlocuirea echipamentelor învechite.

ArcelorMittal, companie siderurgica si miniera integrata, este prezenta în peste 60 de tari. Compania este lider pe pietele globale importante, incluzând domeniile auto, constructii, electrocasnice si de ambalare, având sisteme performante de cercetare si dezvoltare, precum si tehnologice, precum si rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top. Compania este prezenta cu unitati de productie în peste 20 de tari, de pe patru continente, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, pâna la cele mature, având retele de distributie foarte bine dezvoltate. În 2012, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 84,2 de miliarde dolari si o productie de otel de 88,2 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din productia mondiala de otel.(AS – autor: Florin Barbuta, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie