Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat, se pot inscrie de astazi la sesiunea a doua a examenului

 

Absolventii de liceu care nu au promovat examenul de BACALAUREAT 2013 se pot înscrie, de luni pâna vineri, la sesiunea a doua a examenului, care va începe în 19-20 august cu probele orale si va continua în 26 august cu testele scrise.

inscrieriPotrivit calendarului examenului de BACALAUREAT 2013, a doua sesiune va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 pâna în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, în 19-21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, în 20-21 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala si în 22-23 august – evaluarea competentelor digitale.

PROBELE SCRISE LA BACALAUREAT 2013, SESIUNEA A DOUA

26 august – Limba si literatura româna

27 august – Limba si literatura materna

28 august – proba obligatorie a profilului

30 august – proba la alegere a profilului si specializarii

REZULTATE BACALAUREAT 2013, SESIUNEA A DOUA

Primele rezultate vor fi afisate în 2 septembrie, pâna la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse între orele 12.00 si 16.00. În 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar în 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau a municipiului Bucuresti ori din proprie initiativa.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada iunie – iulie, rezultatele finale fiind afisate în 12 iulie.

Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 55,4% înaintea contestatiilor si de 56,4% dupa solutionarea contestatiilor.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie