Reuniune de lucru interministeriala la MAE

 

Secretarul de Stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a condus in data de 10 iulie 2013, prima reuniune de lucru interministeriala in pregatirea exercitarii Presedintiei-in-Exercitiu (PiE) a Romaniei a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP).

sigla MAELa reuniunea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe, au participat reprezentantii ministerelor de resort cu responsabilitati in realizarea programului de activitati al PiE romana a SEECP.

Agenda discutiilor a cuprins prezentarea contextului general in care Romania a preluat mandatul de PiE SEECP, trecerea in revista a obiectivelor si actiunilor prevazute a avea loc pe durata mandatului de PiE, precum si stabilirea responsabilitatilor care revin institutiilor angrenate in acest exercitiu, in conformitate cu competentele acestora.

Secretarul de stat pentru afaceri europene a reliefat importanta deosebita acordata de Romania cooperarii regionale si a subliniat interesul tarii noastre de a impulsiona cadrul actual al cooperarii in Europa de Sud-Est, in sensul asigurarii de eficienta, reprezentativitate, abordare indreptata spre viitor si obtinerii de rezultate concrete in beneficiul intregii regiuni, precum si al fiecarui stat participant in parte.

In context, secretarul de stat a mentionat rolul crucial al cooperarii regionale pentru concretizarea perspectivei europene si euro-atlantice a intregii regiuni. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie