Pozitia Ministerului Sanatatii cu privire la neregulile privind cardul de sanatate: Vinovatii trebuie sa raspunda in fata justitiei

 

Ministerul Sanatatii sustine, în legatura cu neregulile constatate de Corpul de control al primului-ministru privind implementarea cardului national de sanatate, ca, în cazul în care vor fi dovediti vinovatii, acestia trebuie sa raspunda în fata justitiei.

ministerul sanatatii„Ministerul Sanatatii împreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate considera ca introducerea cardului national de sanatate este necesara pentru sistemul sanitar românesc. Conform Raportului Corpului de control al primului ministru, din data de 18.06.2013, privind verificarea implementarii cardului national de sanatate, s-au constatat întârzieri si nereguli în procedura de introducere a acestuia. În cazul în care vor fi dovediti vinovatii, acestia trebuie sa raspunda în fata justitiei”, transmite Ministerul Sanatatii într-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Ministerul Sanatatii arata ca, împreuna cu CNAS, depune toate eforturile pentru implementarea acestui proiect, conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii.
Corpul de control al primului-ministru va sesiza DNA în legatura cu operatiunile sau actele ilicite constatate în urma verificarilor privind implementarea cardului national de asigurari sociale de sanatate.

Potrivit raportului privind verificarea implementarii cardului national de asigurari sociale de sanatate, controalele au fost efectuate la C.N. Imprimeria Nationala, CNAS si Ministerul Sanatatii si au avut ca obiective verificarea respectarii cadrului organizatoric si functional necesar implementarii proiectului privind cardul de sanatate, verificarea respectarii dispozitiilor legale cu ocazia organizarii si desfasurarii procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica în acest caz si a îndeplinirii atributiilor legale de catre institutiile care au avut atributii în legatura cu implementarea acestui proiect.

În urma controlului, în sarcina presedintelui CNAS, Lucian Duta, s-a retinut ca, în perioada 1.09.2010 – 8.05.2012, nu si-a îndeplinit ori si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu si obligatiile asumate prin Memorandumul ‘Implementarea Cardului national de asigurari sociale de sanatate’, aprobat la data de 1.09.2010 în sedinta de Guvern, obligatii necesare asigurarii eficientei gestiunii financiare a Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate prin implementarea cardului de sanatate.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie